Foci

A Napoli küzd meg a Juve ellen az Olasz Kupáért

A labdarúgó Olasz Kupa elődöntőjének visszavágóján a Napoli hazai pályán 2-0-ra nyert, így ledolgozta hátrányát a Siena ellen.

A Siena hazai pályán 2-1-re nyerni tudott a Napoli ellen az Olasz Kupa elődöntőjének első mérkőzésén, de a toszkán kiscsapat nagyon nehéz visszavágóra számíthatott idegenben.

Nem is kellett sokáig várni rá, hogy a Napoli saját közönsége előtt ledolgozza a hátrányát, a 10. percben Lavezzi középre ívelt szabadrúgásába Vergassola szerencsétlenül kapott bele, a labda pedig a saját kapujában kötött ki. Öngól, 1-0.

Ekkor már idegenben szerzett góllal a nápolyi együttes állt továbbjutásra, de nem bízták a véletlenre a dolgot, és még a szünet előtt megduplázták az előnyüket. A 30. percben egy nagyszerűen kivitelezett kontra során Lavezzi, Hamsík, Cavani volt a labda útja, az uruguayi gólvágó fejesét pedig nem tudta hárítani a vendégek kapusa.

A Sienának egy gól kellett volna a hosszabbítás kiharcolásához, de az eredmény a lefújásig már nem változott, a Napoli 2-0-ra nyert, ezzel 3-2-es összesítéssel bejutott az Olasz Kupa döntőjébe.

A Juventus már kedden biztosította helyét a május 20-i fináléban, miután hosszabbításba torkolló meccsen búcsúztatták a Milant.

Eredmény – Olasz Kupa, elődöntő, visszavágó
Napoli-Siena 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Vergassola (11., öngól), Cavani (31.)
Továbbjutott: a Napoli, 3-2-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik