Foci

Önkritikus manchesteri nagyágyúk

A Manchester City és a Manchester United is kiesett a labdarúgó Európa Ligából. A menedzserek reálisan értékelnek.

Ahogyan arról beszámoltunk, az Athletic Bilbao 2-1-re verte a Manchester Unitedet az Európa Liga nyolcaddöntőjének visszavágóján, így 5-3-as összesítéssel búcsúztatta az angolokat a sorozatból.

A késő esti mérkőzések egyikén aztán a városi rivális City is kiesett, ugyanis hazai pályán “csak” 3-2-re verte a portugál Sportingot, és az első meccsen a lisszaboniak 1-0-ra diadalmaskodtak.

Roberto Mancini csapata majdnem bravúrt hajtott végre, ugyanis a csütörtöki meccsen 2-0-ra elhúzott a Sporting, az utolsó utáni pillanatban pedg Joe Hart kapus már a negyedik hazai gólt érhette volna el, amely továbbjutást eredményezett volna.

“Az első félidőben nagyon sok helyet hagytunk az ellenfél játékosainak, és nem játszottunk csapatként” – mondta a meccs után a menedzser, aki hozzátette, nem neheztel Mario Balotellire, aki az első portugál gól előtt értelmetlen szabálytalanságot követett el. “Nem miatta buktuk el a meccset. Nagyszerű volt a második félidő, de nagyon csalódottak vagyunk az eredmény miatt” – mondta.

A City meccsének összefoglalója:

Ami a Manchester Unitedet illeti: a Vörös Ördögök már a meccs elején gólt kaptak Llorente révén, és szinte reménytelen helyzetbe kerültek. Rooney már akkor lőtt gólt, amikor 2-0 állt az eredményjelzőn.

“Nem hiszem, hogy magyarázkodnunk kellene az eredmény miatt. A Bilbao jobb volt, ezen nincs mit vitatkozni. A csalódottságom oka inkább az, hogy milyen gyermeteg gólt kaptunk. Nem hiszem el, hogy egy angol csapat egy ilyen gólt kaphat. A második félidő elején a spanyolok 2-3 gólt rúghattak volna, Rooney-é pedig már későn érkezett” – értékelt Sir Alex Ferguson, a United menedzsere, aki azt szeretné, a Bilbao jusson el a bukaresti döntőig.

A United mérkőzésének összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik