Foci

Craig Bellamy ott lehet az olimpián

A londoni olimpián búcsúzhat a válogatottságtól a walesi klasszis, aki lehet, hogy tagja lesz a közös brit labdarúgó-válogatottnak.

Ahogy közeledik a londoni olimpia – még 133 nap van a nyitóünnepségig –, egyre többen hajlamosak szenzációhajhász hírekkel terhelni a sajtót.

Legutóbb az angol labdarúgó-válogatott aktuális kapitánya, Stuart Pearce szolgált meglepetéssel, ugyanis levelet küldött Craig Bellamynak, melyben érdeklődését fejezte ki nyári programjával kapcsolatban. Pearce szívesen vinné magával az olimpiai keretbe, ahová nevezhet három 23 éven felüli játékost is, és Nagy-Britannia közös csapatot állíthat majd ki, ahol az angolok mellett walesi, észak-ír és skót játékosok is szerepelhetnek.

Hogy nem a 32 éves játékos lenne az egyetlen „túlkoros nagy név” a keretben, arról gondoskodhat akár David Beckham vagy éppen Ryan Giggs is, ők is szerepelnek Pearce kapitány elképzeléseiben. Valószínű mindannyian itt búcsúznának a válogatottságtól.

Bellamy szereplésével kapcsolatban a Walesi Labdarúgó Szövetség ellenérzését fejezte ki, hiszen a liverpooli csatár eddigi pályafutása során kizárólag a walesi nemzeti tizenegyben vállalt szerepet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik