Foci

Az életéért játszik az Újpest

A labdarúgó OTP Bank Liga pénteki mérkőzésén az Újpest a Kaposvárt fogadja, a csapatok célja: eltávolodni a kiesőzónából.

Nagyon fontos találkozóval indul a labdarúgó NB I. 20. fordulója, hiszen az Újpest rendkívül nehéz helyzetben van, a 13. helyen áll, és mindössze 1 pont választja el a már kiesést jelentő 15. pozíciótól.

A lilák még egyetlen meccset sem nyertek idén, először 1-1-et játszottak a Siófokkal, majd kikaptak Pakson. A Magyar Kupában ugyan továbbléptek a Baja ellen, de a játék cseppet sem meggyőző, és sokan már a vezetőedző, Zoran Spisljak távozását vízionálják.

A Kaposvár ugyanakkor szépen szerepel, lelkes játékuknak köszönhetően a kupában még 9 emberrel sem kaptak gólt Debrecenben, fájó viszont számukra, hogy a 0-0 a kiesést jelentette, hiszen az első meccsen 1-0-ra nyert a Loki Kaposváron.

A bajnokságban megszerezték harmadik győzelmüket a 19. körben, miután 2-0-ra verték a Pápát.


“A Kaposvár elleni mérkőzés megint egy nagyon nehéz összecsapás lesz, mivel mind a két csapat olyan helyen van a tabellán, ahol feltétlenül meg kell szerezni ezt a 3 pontot. Most is 100 százalékos teljesítményt igyekszünk elérni, mert ezen a meccsen csak ezzel a felfogással lehet megszerezni a győzelmet. Örülünk annak, hogy Mihajlovic felépült, így a csapat összeállításánál tovább bővült a lehetséges variációk száma”
nyilatkozta Spisljak az Újpest weboldalának.

Rajczi Péter eltiltás miatt, Lipták Zoltán, Szokol Zsolt és Vermes Krisztián sérülés miatt nem játszhat az Újpestben, a Kaposvárnál Fenyvesi, Okuka és Pedro marad ki sérülés miatt.

“Nagy múltú, patinás csapat az Újpest, és nem téveszthet meg minket, hogy mögöttünk állnak a tabellán. Ismét nehéz, küzdelmes mérkőzésre számítok, és ha sikerül úgy játszanunk, mint a Pápa és a Debrecen ellen, akkor biztos vagyok benne, hogy nem térünk haza pont nélkül a fővárosból” – mondta az ellenfélről Sisa Tibor, a Kaposvár vezetőedzője a klub hivatalos weboldalán.

A két csapat őszi meccse 2-2-re végződött.

OTP Bank Liga, 20. forduló
Újpest FC – Kaposvári Rákóczi
Megyeri út, vezeti: Becséri D., kezdés: 18 óra

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik