Foci

Sima lett a Real továbbjutása

A Madrid magabiztosan győzte le a CSZKA Moszkvát a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének második mérkőzésén.

A Real Madrid vezetőedzője, José Mourinho a moszkvai 1-1 után (a spanyolok a legvégén kaptak gólt, ezzel lett iksz az első mérkőzésen) azt mondta, semmi kétség, hogy ők jutnak tovább a párharcból.

Még a szerdai meccs előtt is ezt nyilakozta, és nem is kételkedett a jóslat jogosságában senki. Merthogy a Real Madrid jobb csapat a Dzsudzsák Balázs Dinamo Moszkvájával ikszelő CSZKA Moszkvánál.

Ezt a visszavágón be is bizonyították a blancók. Már a 8. percben megszerezhette volna a vezetést a Real, de Cristiano Ronaldo löketét akkor még védeni tudta Cepcugov. Ahmed Musa is veszélyeztetett, majd Xabi Alonso a másik oldalon.

A 26. percben aztán Gonzalo Higuain kapott labdát Kakától, aki Sami Khedirától vette azt át a német remek passza után, és az argentin viszonylag korán belőtte a Madrid első gólját (1-0).

Potyagóllal növelte előnyét a spanyol csapat, az 55. percben Ronaldo messziről rászúrta, az oroszok kapusa azonban benézte a lövést, amely megpattant előtte (2-0). Karim Benzema sem maradhatott le, ő a 70. percben talált be (3-0), Tosic csak szépíteni tudott (3-1).

Amikor már kialakulni látszott a végeredmény, újra jött Cristiano Ronaldo, és csapata negyedik találatával beállította a végeredményt (4-1).

A Madrid tehát ott van a legjobb nyolc között a Bajnokok Ligájában.

A mérkőzés góljai:

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő
Real Madrid – CSZKA Moszkva 4-1
gólszerzők: Higuain (26.), Cristiano Ronaldo (55., 94.), Benzema (70.), illetve Tosic (77.)
Továbbjutott a Madrid 5-1-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik