Foci

Szépségdíjas gólokkal növelte előnyét a Milan

Az AC Milan 2-0-ra legyőzte a Leccét, a Juventus viszont csak döntetlent játszott a Genoával az olasz labdarúgó-bajnokságban.

A Milan és a Juventus is délután lépett pályára a Serie A-ban. A tabellát kétpontos előnnyel vezető lombardok voltak könnyebbe helyzetben, tekintve, hogy hazai pályán játszottak és a kiesés ellen menekülő Leccét fogadták.

Massimiliano Allegri azért semmit sem bízott a véletlenre és erős összeállítású csapatot küldött a pályára, Nocerino pedig a hetedik percben megszerezte a vezetést Ibrahimovic remekbeszabott passza után. A Lecce csak a második félidő elején tudott ellenfele fölé kerekedni játékban, ám az újabb gólt a Milan lőtte, Ibrahimovic egy lekészített labdát lőtt a pipába, beállítva a 2-0-s végeredményt.

Ibrahimovic bombája:

Mindeközben a Juventus a Genoa otthonában vendégeskedett. A csapatok igen intenzív első félidőt produkáltak, mind a két helyen akadtak ziccerek, a veszélyesebbek a hazaiak előtt, gólt azonban nem hozott az első negyvenöt perc. Fordulás után már egyértelműen a torinóiak voltak veszélyesebbek, Pirlo két ívelése után pedig reális esély volt a vezetés megszerzésére, azonban Vucinic fejesénél a keresztléc, Pepe lövésénél pedig a kapufa hárított.

Az olasz válogatott szélső 71. percben végül betalált a kapuba, ám a játékvezető az asszisztens intésére les címén érvénytelenítette a találatot. A vége így gólnélküli döntetlen lett, a Juve négypontos hátrányban van már a címvédő Milan mögött. A Juventus ugyan őrzi veretlenségét, ám ez volt a csapat 14. (!) döntetlenje a szezonban.

Az Atalanta hazai pályán játszott 1-1-es döntetlent a Parmával, a Catania 1-0-ra verte a Fiorentinát, a Siena pedig 2-0-ra nyert a meccset tíz emberrel befejező Cesena vendégeként.

Eredmények – Serie A, 27. forduló
AC Milan-Lecce 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Nocerino (7.), Ibrahimovic (65.)

Atalanta-Parma 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Manfredini (5.), illetve Paletta (55.)

Catania-Fiorentina 1-0 (0-0)
Gólszerző: Lodi (58., 11-esből)

Cesena-Siena 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Brienza (75.), Bogdani (81.)
Piros lap: Ceccarelli (73., Cesena)

Genoa-Juventus 0-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik