Foci

Jól indult Pintér második győri regnálása

A Győri ETO gólnélküli első félidő után 4-1-re verte a vendég Siófok együttesét a labdarúgó OTP Bank Ligában.

Másodszor is bemutatkozott az ETO kispadján Pintér Attila, aki egy év után tért vissza a győri együtteshez, miután a Haladás elleni idegenbeli döntetlen után menesztették Csertői Aurélt a tabella második helyén álló alakulat vezetőedzői posztjáról.

Kezdésnek nem állt megoldhatatlannak tűnő feladat előtt Pintér, hiszen a kiesés elkerüléséért küzdő Siófok ellen hazai pályán mérkőzhetett meg a bajnoki cím megszerzését megcélzó ETO az NB I. 19. fordulójának nyitómeccsén.

Ennek ellenére az első félidőben nem látszott, hogy 21 pont a különbség a két együttes között a tabellán, hiába volt eleinte aktívabb a Győr, igazán komoly gólszerzési lehetőségekig nem jutottak a Balaton-partiak ellen. Sőt, a szünet előtt Haraszti megpattanó lövésénél kellett résen lennie a hazaiak kapuját őrző Stevanovicnak, hogy ne kerüljön hátrányba a házigazda.

A gólnélküli első félidő után a Siófok lépett fel támadóbban a folytatásban, mégis az ETO szerzett vezetést az 56. percben, amikor Koltai beadása után Pátkai lőtte ki a jobb alsó sarkot (1-0).

Ezután már kevesbé volt aktív a Siófok, Pátkai viszont beindult, a 72. percben egy szép összjáték végén duplázott. 2-0 után megfogyatkozott a Győr, miután Aleksidze a becserélése után percek alatt összegyűjtött két sárga lapot.

Ez viszont a jelek szerint nem zavarta meg a hazaiakat, Dinjar lőtt hatalmas gólt (3-0), majd Pátkai tette fel a koronát a teljesítményére, megszerezve harmadik találatát (4-0).

A végén még Simon szépített (4-1), de ez nem változtatott a lényegen: az ETO szekere nehezen indult be, de végül magabiztos győzelemmel debütált újra a győri kispadon Pintér Attila.

A zöld-fehérek hátránya három pont a szombaton pályára lépő, listavezető Debrecen mögött.

Eredmény – OTP Bank Liga, 19. forduló
Győri ETO FC-FGSZ Siófok 4-1 (0-0)
Győr, ETO Park, 2500 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs
Győri ETO FC: Stevanovic – Babic, Fehér Z., Stanisic, Völgyi – Pátkai, Trajkovic, Pilibaitis (Kamber, 51.) – Ahjupera (Aleksidze, 75.), Dudás (Dinjar, 58.), Koltai. Vezetőedző: Pintér Attila
FGSZ Siófok: Milinte – Mogyorósi, Fehér Zs., Lengyel D., Kiss Zs. (Fejes, a szünetben) – Heffler, Kecskés (Huszák, 60.), Egerszegi, Melczer (Pál, 73.) – Haraszti, Simon A.. Vezetőedző: Mihalecz István
Gólszerző: Pátkai (56., 72., 86.), Dinjar (83.), illetve Simon A. (90.)
Sárga lap: Stanisic (21.), Koltai (58.), Aleksidze (77., 78.), illetve Melczer (33.), Fehér Zs. (44.), Mogyorósi (64.)
Piros lap: Aleksidze (78.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik