Sport

Bedarálta a Videoton a Rákóczit

Az OTP Bank Liga első tavaszi fordulójában a bajnoki címvédő Videoton második félidei játékának köszönhetően győzte le a Kaposvári Rákóczit.

Kapcsolódó cikkek

Mondhatjuk azt is, hogy az első félidőt nagyon gyorsan felejtsük el, mivel labdarúgásra emlékeztető momentumokkal nem nagyon kápráztatták el a felek az szezonnyitóra kilátogató közel három és félezer szurkolót. Igazából a vendégeknek voltak inkább lehetőségeik, így Balázs Benjámin, valamint Hegedűs Dávid is közel járt ahhoz, hogy bevegye Mladen Bozsovics kapuját, de nüánszokon múlott, hogy ezeket nem sikerült értékesíteni. Aztán a második félidőből még csak alig telt el pár másodperc, amikor Balázs fejelte le a labdát Nikola Safaric elé, aki estéből pont a kapusba lőtt 6 méterről, ezzel ismét óriási helyzetet hagyott ki a Rákóczi. Majd az 54. percben Miroslav Grumic fejelhetett teljesen tisztán egy szöglet után, de a labda a kapufa mellett hagyta el a játékteret. Ezzel lényegében el is lőtte puskaporát a Rákóczi. Jöhettek a szünet után becserélt Gyurcsó Ádám percei. A kecskeméti kölcsönből visszatérő utánpótlás válogatott középpályás előbb el éles szögből a keresztlécet találta el, majd tíz percen belül kétszer ültette hintába Jánvári Gábort. Mindkét esetben sárga lap volt a bekk jutalma, a második, pedig természetesen kiállítást ért. Majd kis híján a mérkőzés utolsó percében ő is feliratkozott a góllövő listára, de éles szögből leadott lövésébe a csereként beálló Tomas Sedlak lábáról a kapuba pattant a labda.

Jegyzőkönyv:
Videoton FC – Kaposvári Rákóczi FC 2-0 (0-0)
Videoton FC: M. Bozovic – Szolnoki, P. Vinicius, Vaskó, H. Sanchez (Gyurcsó a szünetben, – F. Oliveira (Jeff Silva, 82.), Sándor Gy., Tóth B., Walter – Torghelle. Nikolic N. (Mitrovic, 72.)
Vezetőedző: Paulo Sousa

Kaposvári Rákóczi FC: Hajdúch – Okuka, Zsók, Graszl K., Jánvári – Horváth T. (Sedlak,. 70.), Hegedűs D. – Gujic, Safaric (Kovács O., 70.), Balázs B. – Grumic (Haruna, 78.).
Vezetőedző: Sisa Tibor

Gólok: Nikolic (69.), Sedlak (90., öngól)
Kiállítva: Jánvári (73. p. második sárga lap után)

Edzőszemmel:

–   Nehéz mérkőzésre számítottam, ez be is jött. A félidőben sikerült taktikát változtatni, ami meghozta a várt eredményt. – Paulo Sousa a Videoton FC vezetőedzője

–    Egy bajnokcsapat otthonában ennél nem biztos, hogy tudunk jobban játszani. Voltak pozitív mozzanatok védekezésben és támadásban, de becsúszott egy-egy hiba, amiből büntetett a Videoton. – Sisa Tibor a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője

Ajánlott videó

Olvasói sztorik