Foci

Nyomozást indít a FIFA a 10-0 miatt

Bahrein futballválogatottja 10-0-ra verte Indonéziát az ázsiai világbajnoki selejtezőcsoportban, de így is kiesett. A meccs gyanús volt.

Kisebbfajta csoda történt Bahreinben, miután a helyi futballválogatott 10-0-ra verte a fiatalokkal felálló Indonéziát. A 2014-es brazíliai világbajnokságért folyt a harc, és a hazaiak akkor juthattak volna tovább, ha nagy különbséggel (9 góllal) nyernek, a másik mérkőzésen pedig Katar nem szerez pontot Irán ellen.

A válogatott történetében soha ilyen nagy arányú győzelemre még nem volt példa. Kellemetlen, hogy még ez is kevés volt a továbbjutáshoz, hiszen a másik mérkőzésen, mely a sorsukról volt hivatott dönteni, nem a nekik megfelelő eredmény született.

A 87. percben ugyanis Katar egyenlíteni tudott a már továbbjutó Irán ellen.

A 10-0-s eredmény úgy tűnik, a bahreinieknek természetes volt, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnek nem annyira. Ennek hangot adva egy úgynevezett „rutinvizsgálatot” indítanak, azt vizsgálva, nem történt-e nem odaillő cselekedet a mérkőzésen. Az, hogy az indonéz hálóőr, Samsidar már a második percben piros lapot kapott, nem feltétlenül erre utal.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik