Foci

Túl vastag volt a milánói gólvonal

Mint azt sejteni lehetett, nem múlt el olaszosan szenvedélyes vita nélkül a bírói hibáknak köszönhetően is 1-1-re végződött Milan-Juventus rangadó.

A háború már a szünetben kitört az öltözőfolyosón, ahol a Milan ügyvezetője, Adriano Galliani szóváltásba keveredett Tagliavento bíróval és Antonio Contéval, a Juve vezetőedzőjével.

A vita tárgya nem volt más, mint a spori az 1-1-es döntetlenre végződött meccset befolyásoló első hibája, amikor 1-0-s milánói vezetésnél Muntari kicsivel a gólvonal mögé csorgó fejesét nem adta meg, így nem lett 2-0.

A milánói reklamálásra a bírói tevékenység miatt már korábban is panaszkodó Conte focimaffiát emlegetve vágott vissza, ám a mondatát később firtató újságírói kérdésre később szerényen mosolyogva csak ennyit mondott: “Kicsit erős volt a beszélgetés…”


Allegri pedig a meg nem adott Milan-találat miatt akadt ki

Massimiliano Allegri, a Milan trénere savanyú humorral reagálta le a meg nem adott gólt: “Vagy valamit nagyon csúnyán elnéztek, vagy gólvonal volt sokkal vastagabb a szokásosnál…”

A meccs után már Conte is fel volt háborodva, miután Matri gólját les címén nem adták meg, ez volt Tagliavento, illetve segítőinek második nagy bakija.

Két erősen vitatott helyzet, amik szabályos gólok helyett vitát hoztak:


“Kár, hogy ilyen légkörben zajlott a meccs, mert a játékkal nem volt gond, de sok olyan dolg történt, aminek nincs sok köze a focihoz. Tovább tart a versenyfutás a bajnoki címért, a Milan remek csapat – kritizált és dicsért a Juve mestere, aki azért odaszúrt egyet az olasz szövetségnek – A bíró is tévedhet, tudomásul kell ezt vennünk. Azt csak remélni tudom, hogy összességében minden csapatot hasonló mértékben sújtanak a téves ítéletek”.

Allegri is persze elégedetlen volt: “Csúnyán belenyúlt a bíró a mérkőzésbe, ha megadja Muntari gólját, akkor 2-0-ra vezetünk, és teljesen más lett volna a játék képe”.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik