Foci

Óriási bírói bakik és iksz a Milan-Juve rangadón

Az AC Milan és a Juventus 1-1-es döntetlent játszott a Serie A-ban. A játékvezető egy-egy szabályos gólt nem adott meg.

Az AC Milan úgy fogadta egy amolyan „hatpontos” mérkőzésen a szezonban még veretlen Juventust, hogy a kulcsemberek közül Ibrahimovic, Aquilani és Boateng sem állt Massimiliano Allegri vezetőedző rendelkezésére. A lombardok egyébként a fordulót megelőzően egy egységgel előzték meg az ősi riválist, igaz a Rossoneri egy meccsel kevesebbet játszott.

A piros-feketék kezdtek jobban, majd a 15. percben a Torinóban nevelkedett Nocerino szerezte meg a vezetést egy megpattanó lövéssel. A Juve a folytatásban is súlytalan volt, majd egy szép szögletkombináció után megduplázta előnyét a Milan, más kérdés, hogy sem a partjelzőnek, sem Tagliavento játékvezetőnek nem tűnt fel, hogy Gigi Buffon bőven a gólvonal mögül kanalazta ki a labdát Muntari fejese után, az ellenakció végén Abbiatti mutatott hatalmas bravúrt – maradt az 1-0 a szünetig.

Antonio Conte a szünetben próbálta felrázni csapatát, ám a játék képe nem változott, a második félidő elején is a Milan akarata érvényesült. A 68. percben így is majdnem egyenlítettek a zebramezesek, Chiellini tökéletes labdát adott Quagliarellának, a támadó azonban a jól helyezkedő Abbiattiba lőtt.

Ettől mintha megjött volna a vendégek kedve a játékhoz, már a hazaiak is beszorultak olyakor a saját térfelükre. A 79. percben a csereként beálló Matri aztán betalált, azonban a játékvezető a partjelző beintésére nem adta meg a gólt – tévesen. Ez nem vette a Juve kedvét, az olasz támadó pedig szerzett egy szabályos gólt is, a hajrában egyenlített a vendégcsapat.

A meccs góljai:


A végén még tíz emberre fogyatozott a Juve, Vidalt szórták kissé túlzott szigorral. A Milan emberfórban sem tudta már kiharcolni a győzelmet, a lombardok összességében egy megnyert meccset engedtek kicsúszni a kezükből. A Rossoneri előnye továbbra is egy pont a bajnoki tabella élén, azonban a még mindig veretlen Juventus egy meccsel kevesebbet játszott.

A játéknap másik mérkőzése is hasonló izgalmakat tartogatott, a Genoa hazai pályán kétgólos hátrányból felállva, egy 96. percben szerzett góllal mentett pontot a Parma ellen. A két találattal záró Palacio volt a meccs hőse.

Eredmények – Serie A, 25. forduló
AC Milan – Juventus 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Nocerino (15.) illetve Matri (83.)
Piros lap: Vidal (89.)
Genoa – Parma 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Palacio (79., 96.) illetve Gobbi (6.), Floccari (53.)
Piros lap: Lucarelli (97.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik