Foci

Loki, Újpest, MTK: idegenbeli kupasikerek

Három párharc is eldőlni látszik a labdarúgó Magyar Kupában a szombat délutáni első mérkőzések után.

A Ligakupa után a Magyar Kupában is elkezdődtek a 2012-es küzdelmek, és a sors úgy hozta, hogy mind a három szombat kora délutáni negyeddöntőn vendégsiker született.

Az anyagi gondokkal küzdő Baja egy félidőn át tudta tartani magát a jelenleg jobb körülmények között készülő Újpest ellen, de aztán a második játékrészben kiütközött a nagyobb rutin, a lila-fehérek a többi közt Kabát Péter két góljával 3-1-re győztek, és valószínű eldöntötték a továbbjutást.

Még biztosabb sikert aratott az MTK, amely Békéscsabán nyert három góllal. A hazaiak egyetlen meccset sem játszottak füvön a felkészülés alatt, csak teremben készültek és ez meg is látszott Pásztor József csapatának játékán. Így a csabaiaknak, aki korábban a Ferencvárost búcsúztatták, alighanem marad a bajnokság.

Az OTP Bank Ligában listavezető Debrecen a szívós Kaposvár otthonába látogatott, de a somogyiak nem tudtak a mérkőzésen igazán nagy helyzetet kialakítani. Az alacsony színvonalú meccsen aztán a 81. percben betalált Coulibaly, így a DVSC jó helyzetből várhatja a visszavágót.

Eredmények – labdarúgó Magyar Kupa, negyeddöntő
Kaposvári Rákóczi – Debreceni VSC-TEVA 0-1 (0-0)
gólszerző: Coulibaly (81.)
piros lap: Graszl (90.)
Békéscsabai Előre 1912 SE – MTK Hungária 0-3 (0-2)
gólszerzők: Tischler (14.), Könyves (31.), Kanta (77.)
Bajai LSE – Újpest FC 1-3 (0-0)
gólszerzők: Kormos (76., 11-esből), illetve Remili (54.), Kabát (63., 68.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik