Foci

Ferguson felelősséget vállalt a váratlan izgalmakért

A Manchester United könnyen ráfázhatott volna az Ajax ellen, de végül továbbjutott a labdarúgó Európa Ligában. Következő ellenfelük az Athletic Bilbao.

Kevesen gondolták volna, hogy az Ajax otthonában aratott 2-0-s győzelme után a Manchester United még gondban lehet a nyolcaddöntőbe jutásért vívott párharc visszavágóján, mégis váratlanul izgalmas lett a vége a csütörtöki összecsapásnak.

Sir Alex Ferguson a fiatalokat részesítette előnyben a hazai visszavágón, négy helyen is változtatott az Amszterdamban győztes együtteshez képest. Úgy tűnt, ez nem jelent gondot az angoloknak, Hernández találatával már a 6. percben vezetett a MU, ezután viszont nem érkezett újabb hazai gól.

Az Ajax még az első félidőben egyenlített, a második játékrészben pedig már a vezetés megszerzésért futballoztak, jobbak is voltak ellenfelüknél. A kapu előtt azonban nem voltak elég magabiztosak a hollandok, kissé későn, a 87. percben sikerült megfordítaniuk a meccset egy fejesgóllal.

A vendégeknek még egy találat kellett volna a továbbjutáshoz, a hátralévő pár percben azonban ez már nem jött össze, a Manchester United lépett tovább.

“Nagyon idegfeszítő volt a mérkőzés vége. Nem játszottunk jól a második félidőben, az Ajax fölénk kerekedett. Magamra vállalom a felelősséget, mert a védelmi négyesünkbe túl sok fiatalt állítottam. Mindannyian szép jövő előtt állnak, de az európai porondon a tapasztalat is szükséges a védelemben” – mondta Sir Alex Ferguson, a ManUtd menedzsere a találkozó után a MUTV-nek.

A Unitedre nem vár könnyű feladat a nyolcaddöntőben, a spanyol Athletic Bilbao lesz Rooney-ék ellenfele.

A mérkőzés összefoglalója:

Csütörtökön búcsúzott az EL további küzdelmeitől a Juhász Rolandot is soraiban tudó Anderlecht, a belgák hazai pályán is kikaptak a holland AZ Alkmaartól. Megyeri Balázs együttese, a görög Olympiakosz viszont a legjobb 16 között folytathatja az orosz Rubin Kazany kiverése után, a magyar hálóőr legközelebb az ukrán Metaliszt Harkiv ellen védhet az európai kupaporondon.

Az Európa Liga csütörtöki mérkőzéseiről IDE és IDE kattintva olvashat bővebben!

Európa Liga – A nyolcaddöntő párosítása
Metaliszt Harkiv (ukrán)-Olimpiakosz (görög)
Sporting Lisboa (portugál)-Manchester City (angol)
Twente (holland)-FC Schalke 04 (német)
Standard Liége (belga)-Hannover 96 (német)
Valencia (spanyol)-PSV Eindhoven (holland)
AZ Alkmaar (holland)-Udinese (olasz)
Atlético Madrid (spanyol)-Besiktas (török)
Manchester United (angol)-Athletic Bilbao (spanyol)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik