Foci

Meglepőt húzott az angol kapitány

Stuart Pearce beválogatta Frazier Campbellt, majd kijelentette, hogy az Eb-n is irányítaná az angol labdarúgó-válogatottat.

Amint arról már írtunk, Fabio Capello viharos távozása után a brit labdarúgó-válogatott és az angol U21-esek szövetségi kapitánya, Stuart Pearce vette át ideiglenesen a Háromoroszlános csapat irányítását.

Pierce csütörtökön kijelentette, hogy a nyári kontinenstornán is szívesen vezetné a szigetországi válogatottat: “Kész vagyok a csapatot az Eb-n is vezetni, van Eb-tapasztalatom arra az esetre, ha a szövetség engem akar. Nagy örömmel vállalnám a feladatot” – mondta a korábbi válogatott védő. A fogadóirodáknál Harry Redknapp, a Tottenham Hotspur trénere tűnik biztos befutónak a posztra.

 

A szakember csütörtökön egyébként keretet is hirdetett, Anglia ugyanis jövő szerdán Hollandiával játszik barátságos mérkőzést. Pierce egyből húzott is egy meglepőt, ugyanis beválogatta Fraizer Campbellt, a Sunderland mindössze 24 esztendős támadóját. A csapatkapitányi karszalagot Steven Gerrard kapja meg.

Az olasz Capello, aki 2008 óta irányította az angol válogatottat, azután jelentette be lemondását, hogy éles és nyilvános bírálattal illette azt a döntést, amellyel a szövetség megfosztotta John Terryt a válogatott csapatkapitányi tisztségétől. A Chelsea védőjét azért büntették meg, mert állítólag még tavaly októberben rasszista kijelentést tett Anton Ferdinandra, a Queens Park Rangers védőjére a két együttes mérkőzésén.

Az angol labdarúgó-válogatott 25 fős kerete
Kapusok: Scott Carson (Bursaspor), Joe Hart (Manchester City), Robert Green (West Ham United).
Védők: Gary Cahill (Chelsea), Ashley Cole (Chelsea), Leighton Baines (Everton), Glen Johnson (Liverpool), Phil Jones (Manchester United), Micah Richards (Manchester City), Chris Smalling (Manchester United), Kyle Walker (Tottenham Hotspur).
Középpályások: Gareth Barry (Manchester City), Tom Cleverley (Manchester United), Stewart Downing (Liverpool), Adam Johnson (Manchester City), Steven Gerrard (Liverpool), James Milner (Manchester City), Scott Parker (Tottenham Hotspur), Ashley Young (Manchester United), Theo Walcott (Arsenal).
Csatárok: Darren Bent (Aston Villa), Fraizer Campbell (Sunderland), Daniel Sturridge (Chelsea), Wayne Rooney (Manchester United), Danny Welbeck (Manchester United).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik