Foci

Műteni kell Terry térdét

Az elmúlt hetek negatív hőse kénytelen lesz a pályán kívülről figyelni az Anglia-Hollandia barátságos meccset. Két hónapot kell kihagynia.

A Chelsea és az angol labdarúgó-válogatott védője már január óta bajlódik térdproblémájával, a Portsmouth elleni FA Kupa-meccsen szenvedte el sérülését. Azóta sem sikerült testrészét helyrehozni, a hírek szerint leghamarabb áprilisban térhet vissza, miután egy kisebb műtétet kell elvégezni a térdén.

André Villas-Boas, a Chelsea trénere korábban azt remélte, hogy a kedd esti, Napoli elleni BL-meccsen pályára léphet kulcsjátékosa. Terry a hétfői edzéseket még végigcsinálta a csapattal, kedd reggel viszont nagy fájdalmakkal ébredt a klub nápolyi szálláshelyén.

A gyors vizsgálatok után előreláthatólag két hónapig kell nélkülöznie Terryt a londoni klubnak, így addig sem a bajnokság óriási hajszájában, sem a Bajnokok Ligájában nem segíthet csapatán. Sőt, válogatottja február 29-i, Hollandia elleni felkészülési találkozóját is csak az oldalvonal mellől figyelheti majd.

A hónap elején a világsajtó nap mint nap az angol bekk nevével volt tele. Miután a vád szerint Anton Ferdinandra rasszista megjegyzést tett, az angol labdarúgó-szövetség elvette tőle csapatkapitányi posztját. Ezt követően Fabio Capello lemondott, helyette Stuart Pearce lett a szövetségi kapitány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik