Foci

A Juventus kifakadt a bírókra

Az olasz labdarúgó-bajnokság most zajló szezonjában a Juventus mindössze egy tizenegyest kapott, ez a legkevesebb a mezőnyben.

A Juventus labdarúgócsapatának vezetőedzője, játékosai és elöljárói is bírálták az utóbbi napokban az olasz bajnokság játékvezetőit, mert úgy érzik, méltánytalanul bánnak a Serie A-ban veretlenül álló csapattal. A 2006-ban kirobbant olaszországi bundabotrány miatt egy évet a másodosztályban töltött klubnál azt sérelmezik, hogy a bírók rendszeresen jogos büntetőket nem adnak meg az együttesnek.

Antonio Conte vezetőedző a szerdai, Parma elleni 0-0-s találkozó után fakadt ki a bírókra, azt állítva, hogy a játékvezetők szerinte félnek tizenegyest ítélni együttesének, ezért fordulhat elő, hogy a Juventus a mostani szezonban csupán egyetlen büntetőt rúghatott eddig, minden más csapatnál kevesebbet a mezőnyben. A szerdai összecsapáson két esetet kérnek számon a torinóiak a bírón.

“Nem csupán a mostani találkozóról beszélek, korábban is ezt tapasztaltam – mondta a szakember. – A mérkőzések 70-75 százalékát töltjük a riválisaink térfelén, mégis mi kaptuk a legkevesebb büntetőt, még az utolsó helyezett is többet kapott nálunk. Azt érzem, hogy az a nézet uralkodik, ha nem ítélsz a Juventusnak, az nem hiba. Korrekt elbírálást szeretnénk.”

A klubtól először Giuseppe Marotta sportigazgató fogalmazott meg éles kritikát még másfél hete a Siena elleni, ugyancsak 0-0-lal végződött meccs után, akkor ugyanis egy kezezésért nem kapott 11-est a csapat, a Parmában játszott csatát követően pedig már Conte mellett Andrea Pirlo, a gárda középpályása és Pavel Nedved, a klub igazgatója is a büntetők elmaradása miatt kesergett.

A Juventus csütörtökön este aztán közleményt is kiadott, mely szerint egyetért Contéval, Nedveddel és Pirlóval, és egyenlő elbírálást vár a jövőben.

A Juve jelenleg egy pont hátránnyal a második helyen áll a címvédő AC Milan mögött a bajnokságban, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszott riválisánál. Szombaton a Cataniát fogadja Conte együttese.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik