Foci

MLS: Beckham és Henry után Del Piero?

A Juventus labdarúgócsapatánál már korábban bejelentették, hogy Del Piero az év végén távozik. A klasszis támadó akár az Egyesült Államokban is kiköthet.

Antonio Caliendo olasz játékosügynök szerint Alessandro Del Piero számára ideális lehetőséget lenne, hogy az észak-amerikai MLS-ben folytassa nyártól a pályafutását.

A szezon során még veretlen Juventus tavaly októberben jelentette be, hogy szezon végén elengedi a korosodó támadót. Azóta szinte a Föld minden pontjáról szóba hozták a nevét, és lassan döntenie kell. Caliendo nagy meggyőződéssel beszélt arról, hogy Del Piero az Atlanti-óceán túlsó oldalán talál magának megnyugvást nyártól.

„Úgy érzem, hogy az MLS-ben érvényesülhetne a kreatív játéka. Gondoljunk csak David Beckhamre, aki Amerikában teljesítette ki karrierjét, és sokakkal megszerettette a sportot a földrészen. Egy ilyen kvalitású focista, mint Del Piero, alkalmas lenne az amerikai szereplésre” – vélekedett Caliendo.

Tommaso Ghirardi, a Parma elnöke néhány napja beszélt arról, hogy szívesen látnák csapatuknál az egykori válogatott talentumot, s Caliendo szerint az egyezség akár létre is jöhet az egyesület és Del Piero között.

„Igen, ez nem egy olyan lehetőség, ami fölött át lehet lépni” – folytatta az ügynöke. „Del Piero nagyon kötődik a családjához, s nehezen hagyná itt őket. Talán egy olyan döntést hoz majd, mint Roberto Baggio, aki a Bresciához szerződött visszavonulása előtt.”

A 37 éves futballista mára már túl van az 500. Seria A-s fellépésén is a Juventussal. 1993-ban a Padovát hagyta ott a „Zebrák” kedvéért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik