Foci

Megyerit kiállították az Olympiakosz győztes meccsén

A magyar kapust leküldték a Pireuszból, de a görögök idegenben győztek az Európa Ligában a Rubin Kazany ellen.

Elkezdődött az Európa Liga legjobb 32 csapata közötti versengés, és a Kazany-Pireusz találkozóval a 2012-es nemzetközi fociszezon is. A mérkőzést nem Kazanyban, hanem Moszkvában, a Luzsnyiki-stadionban rendezték meg.

Magyar szempontból is fontos volt a mérkőzés, hiszen Megyeri Balázs kirobbanthatatlan bástyaként volt ott az Olympiakosz Pireusz kezdőcsapatában. Igen, a mi fiunk alapember lett a görög bajnokban, hiába jött a rutinos, egykori Manchester United-játékos, Roy Carroll, a magyar hálóőrnek szavaz bizalmat a Pireusz vezetőedzője.

Nem hibába, legutóbbi négy meccsén nem kapott gólt Megyeri (Panionios 4-0; Ergotelis 3-0; PAOK 2-0; AEK 2-0), és ezen a mérkőzésen is jól tette a dolgát.

Milorad Mazic játékvezető szerint egészen a 72. percig teljesített jól Megyeri, akit viszont abban a percben egy Gökdeniz Karadeniz ellen elkövetett szabálytalanságot követően kiállított a spori. Nagyobb probléma volt ennél, hogy a bíró 11-est ítélt a hazaiak javára. Csakhogy jött az új szerzemény Carroll, aki kivédte a büntetőt.

Tudni kell, hogy ebben a szituációban már 1-0-ra vezetett a görög csapat, ugyanis a 71. percben Fuster bevette Arlauskis kapuját.

A görögök a Bajnokok Ligájából estek ki/le az EL-be, az Arsenal és a Marseille előzte meg őket a csoportban. A Rubin Kazany ugyanakkor a Tottenhamet (!) és a Shamrock Roverst verte ki, így jutott be a legjobb 32 közé.

Az 1-0-s vendégsikerrel viszont a Pireusz tett hatalmas lépést a továbbjutás felé.

Eredmény – Európa Liga, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
Rubin Kazany – Olympiakosz Pireusz 0-1 (0-0)
gólszerzők: Fuster (71.)
piros lap: Megyeri Balázs (72.)
A Braga-Besiktas mérkőzést este rendezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik