Foci

A Barcelona nem botlott, döntős a kupában

A katalánok 2-0-ra legyőzték a Valenciát a spanyol Király Kupában, így bejutottak a döntőbe, ahol a Bilbao lesz az ellenfelük.

Ellenfélre várt az Athletic Bilbao a spanyol labdarúgó Király Kupában, ugyanis a baszkok kedden 6-2-re verték a Mirandes együttesét az elődöntő első párharcának második összecsapásán, ezzel 8-3-as összesítéssel döntőbe jutottak a sorozatban.

A Barcelona várhatta kedvezőbb helyzetből a visszavágót a Valencia ellen, hiszen bár hátrányba került a Mestallában, 1-1-es döntetlennel zárta az odavágót egy héttel ezelőtt.

Nos, a visszavágón 16 percet kellett várni az első gólra, Messi tért ölelő passza után Fabregas pöccintett a kapuba egy labdát, ezzel vezettek a katalánok (1-0).

Fabregas és Messi a félidő további részében külön-külön is veszélyeztetett, a Valenciának nem volt helyzete, igaz, szívósan védekezett, Diego Alves kapus pedig általában jó döntéseket hozva tartotta meccsben a csapatot.

A fordulás után azonnal két helyzetet is elpuskázott Jordi Alba, a vendégek játékosa, Pinto kapus azonban védeni tudott (a kupában ő áll a kapuban Victor Valdes helyett a Barcában).

A továbbjutás a 81. percben eldőlt, amikor már emberhátrányban küzdött a Valencia Feghouli második sárga lapja miatt: Xavi Fabregas passza után 14 méterről lőtt nagy gólt a jobb oldalról (2-0).

A döntőt május végén rendezik, egy meccsen dől el a győztes személye.

A találkozó összefoglalója:

Eredmény – spanyol Király Kupa, elődöntő, 2. mérkőzés
Barcelona – Valencia 2-0 (1-0)
gólszerzők: Fabregas, Xavi
piros lap: Feghouli (77.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik