Foci

A Videoton cáfolja a milliós fizetéseket

A fehérvári csapat közleményben tiltakozik a Bors című napilapban közzétett"Kéttucatnyi futballista kap legalább kétmilliót" írással kapcsolatban.

Ahogy honlapunk is megírta, a Bors című napilap tegnap összeállítást közölt a Videoton labdarúgóinak fizetésével kapcsolatban, illetve azokat összehasonlította a más csapatoknál szokásos honoráriumokkal. A Videoton vezetése közleményben tiltakozik, és valótlannak, károsnak tartja a napilap állításait, továbbá jogi lépéseket fontolgat.. A közleményt az alábbiakban szó szerint közöljük. Íme:

A közlemény

Döbbenten állunk a Bors napilapban ma megjelent cikk alaptalan állításai előtt, amely a hazai labdarúgók fizetésével foglalkozik. Az újság szinte tényként közöl olyan valótlanságokat, mint Torghelle Sándor és a csapat többi tagjának keresete, amelyek köszönőviszonyban (sic!) sincsenek a leírtakkal.

Klubunk – ahogy eddig is és ezután is – a játékosok teljesítményét veszi alapul a bérek megállapításánál.

A cikk a közvéleményt is megtévesztve – klubunk megkérdezése nélkül – hamis adatokat közölt, ugyanis játékosaink tényleges fizetése közel sem egyezik a napilap által feltüntetett összegekkel. A cikk a hamis adatokból téves, félrevezető következtetéseket vont le, mellyel megsértette többek között a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól 2010. évi CIV. törvény 13. §-ban foglalt tényszerű, tárgyilagos és kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményét.

A cikkben szereplő valótlanságok felbecsülhetetlen erkölcsi és anyagi károkat okoznak klubunknak és játékosainknak. Felháborítónak tartjuk, hogy a napilap mindenféle következmények nélkül írhat inkorrekt cikkeket, felelőtlenül visszaélve a rendelkezésére álló eszközökkel.

A Videoton FC a Bors napilappal szemben megteszi a jogi lépéseket, és a jövőben is minden esetben jogi utat kíván igénybe venni annak érdekében, hogy a magyar újságírásból száműzze ezt az álláspontja szerint felelőtlen és károkozó magatartást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik