Foci

580 milliót fizettek Komanért

Miközben Koman Vladimir első nyilatkozatát adta új csapata, az AS Monaco honlapjának, egy másik csapathoz közeli oldal 2 millió eurós vételárat említ a játékos kapcsán.

Koman Vladimir körül minden rendeződni látszik, már csak bizonyítania kell új állomáshelyén, Monacoban. A magyar válogatott középpályásának vételi áráról az asmfoot.fr honlap rántotta le a leplet. 2 millió eurós transzfere azért is számít kiemelkedőnek, mert augusztusban amúgy is lejárt volna a szerződése, akkor ingyen is megkaphatta volna őt a Monaco. Ahogy az lenni szokott, még alig száradt meg a tinta a nemrég aláírt szerződésén, az AS Monaco hivatalos honlapja máris terjedelmes interjút közölt friss szerzeményével.

– Nagyon boldog vagyok. A társak, a szakmai stáb és a klub más alkalmazottai isörömmel fogadtak. Hatalmaslehetőség ez a karrieremben, szeretnék is élni vele – kezdte az ilyenkor megszokott panellel Koman Vladimir. Mondjuk az ő esetében ez messzemenőkig igaz is, hiszen az utóbbi olasz évek nem úgy sikerültek neki, ahogy azt a játékos mindenki által elismert tehetsége alapján szerette volna.


– A Sampdoriánál a nyáron lejárt volna a szerződésem. Hét évet töltöttem Olaszországban új ingerre volt szükségem. Nem akármilyen klubhoz igazoltam. Számomra szinte felfoghatatlan, hogy a Monaco most a másodosztályban szerepel. A Sampdoriánál már tapasztalhattam, mekkora trauma ez a helyzet, bízom benne, együtt sikerül majd a feljutás –
fogalmazta meg a célt az U20-es világbajnokság bronzérmese.

– Nem is félek a kihívástól, tudom, hogy a Monaco pont egy olyan csapat, ahol sokat fejlődhetek. Mindez a válogatottnál is a hasznomra lehet, ahol egyébként nagyon szerencsés vagyok, hisz Egervári Sándor a szövetségi kapitány bízik bennem, nem is akarok csalódást okozni – fogalmazott Koman Vladimir.

Koman az AS Monaco harmadik legdrágább igazolása
A Sampdoriától érkezett Koman Vladimir kétmillió euróba került – írja az asmfoot.fr.
A magyar válogatott játékos ezzel a téli átigazolási időszak 3. legdrágább monacoi beruházása.
1. Nabil Dirar (Club Brugge-től) 6 millió euró
2. Nacer Barazite (Austria Wientől) 3 millió euró

Ajánlott videó

Olvasói sztorik