Foci

Vízilabdatorna lett az Afrikai Nemzetek Kupájából

Egyenlítői-Guineában a heves esőzés miatt felázott pályán játszott 2-2-es döntetlent Líbia és Zambia. Szenegál megint kikapott, így már biztosan nem jut tovább.

A magyar idő szerint délután öt órára kiírt összecsapás majdnem elmaradt, ugyanis az eső teljesen feláztatta a pályát. Végül bő egyórás csúszással kezdetét vette a második kör első meccse (számos óriási tócsa éktelenkedett a gyepen), mi pedig jól jártunk azzal, hogy ez így történt, ugyanis a 2012-es kontinenstorna egyik legjobb mérkőzését láthattuk.

Az idei ANK leggyorsabb góljával indult a találkozó, Saad már az ötödik percben betalált egy szép kontra végén, ám Zambia nem hagyta magát és még az első félórában egyenlített, Mayuka iratkozott fel a góllövőlistára.

A torna eddigi leggyorsabb gólja:

Saadnak a második félidőben öt perc sem kellett az újabb találathoz, a kapufa segítségével juttatta ismét előnybe Líbiát, ám Katongo révén erre is volt válasza Zambiának, amely helyzetei alapján akár a mérkőzést is megnyerhette volna, ám végül osztoztak a pontokon a felek.

Az Egyenlítői-Guinea – Szenegál összecsapás is késéssel indult, a társrendező pedig egy elképesztő hajrá után nyerte meg a mérkőzést, így biztosan továbbjut az A csoportból. Szenegál egyenlítő gólja a 89. percben esett, Alvarez azonban a 93. minutumban megszerezte övéinek a három pontot. A Teranga Oroszlánjai így már biztosan kiesnek a csoportküzdelmek során.

Eredmények – ANK, A csoport, 2. forduló
Líbia – Zambia 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Saad (5., 47.) illetve Mayuka (29.), Katongo (54.)
Egyenlítői-Guinea – Szenegál 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Randy (62.), Alvarez (93.) illetve Sow (89.)
Piros lap: Doe (96.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik