Foci

Fontos pontokat vesztett a Juventus

Nem tudta legyőzni a Cagliarit az olasz bajnokság vasárnapi fordulójában a bajnoki címre hajtó Juventus, így lépéshátrányba került.

Nem úgy indult a Juventus-Cagliari mérkőzés, hogy a végén meglepetés szülessen, hiszen a 7. percben a montenegrói Marko Vucinic révén már a 7. percben megszerezte a vezetést a Juventus.

A torinóiaknak azért volt fontos a találkozó, mert este Inter-Milan találkozót rendeznek, ahol a Milan esetleges pontvesztése folytán kedvező helyzet alakulhatott volna ki a zebramezesek számára.

Csakhogy a saját feladatukat nem tudták megoldani, mert a szívósan küzdő Cagliari a 48. percben Cossu találatával (váratlanul tüzelt egy kipattanó labda után 17 méterről Buffon kapujába) egyenlítettek. Alessandro Del Piero vezérletével a Juventus sokat támadott a második félidőben, de már nem tudta bevenni a vendégek kapuját.

A Juvénak még a 91. és a 95. percben is megvolt a lehetősége a győzelem megszerzésére, de előbb Krasic, utóbb Vidal hibázott nagy helyzetben.

A találkozó összefoglalója:

Meglepetésre odahaza kapott ki a Fiorentina, és a kupameccs kudarca után (a Chievo ejtette ki őket) az Udinese a bajnokságban is vereséget szenvedett, bizonyítva ezzel, hogy hullámvölgybe került.

Eredmény – olasz-bajnokság
Juventus – Cagliari 1-1 (1-0)
gólszerzők: Vucinic (7.), illetve Cossu (48.)
Cesena – Novara 3-1
gólszerzők: Mutu (20., 39., a másodikat 11-esből), Rinaudo (45., öngól), illetve Morimoto (89.)
Chievo – Palermo 1-0
gólszerző: Sammarco (50.)
Fiorentina – Lecce 0-1
gólszerző: Michele (66., 11-esből)
Genoa – Udinese 3-2
gólszerzők: Granqvist (49.), Jankovic (51.), Palacio (70.), illetve Ferronetti (14.), Di Natale (75., 11-esből)
piros lap: Rossi (74.)
Parma – Siena 2-1
gólszerzők: Biabiany (24.), Valiani (66.), Giovinco (91.), illetve Grossi (79.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik