Foci

Két El Clásico januárban

A Barcelona kettős győzelemmel jutott tovább a labdarúgó Király Kupában, a negyeddöntőben a Real Madriddal meccselnek.

A sorsolás úgy hozta, hogy már a Spanyol Kupa negyeddöntőjében összekerülhetett a két gigász, a Real Madrid és a Barcelona együttese. Ehhez persze mindkét alakulatnak tovább kellett jutnia a nyolcaddöntőből.

A Real már kedden este teljesítette ezt a feladatot, míg a Barcának csütörtökön kellett bebiztosítania a továbbjutását.

A katalánok az Osasuna elleni párharc első mérkőzésén, hazai pályán 4-0-ra diadalmaskodtak, így Pep Guardiola nyugodtan megtehette azt, hogy Messit, Xavit, vagy éppen Fábregast is csak a kispadra ültesse a visszavágón. A hazaiak sem bíztak már túlzottan a továbbjutásban, több meghatározó játékos kapott pihenőt a pamplonaiaknál.

Az Osasuna azért nem hagyta, hogy teljesen megnyugodjanak a vendégek, akik nem tudták uralni a játékot az első félidőben. A 41. percben egy letámadás után Lekichez került a játékszer, aki megszerezte a vezetést a hazaiaknak, a Barca kapuját őrző José Pintónak pedig résen kellett lennie, hogy ne legyen nagyobb csapata hátránya.

A szünet után aztán változott a játék képe, a 49. percben egy bal oldali beadás után Alexis Sánchez fejjel ki is egyenlített. Így már reménytelen volt az Osauna helyzete, ráadásul a csereként beálló Messi kiosztott egy gólpasszt is, a 72. minutumban Sergi Roberto megszerezte a katalánok győztes gólját.

A mérkőzés góljai:

A 2-1-es győzelmet arató, 6-1-es összesítéssel továbbjutó Barcelona ellenfele tehát a Real Madrid lesz a negyeddöntőben, két El Clásico vár tehát a futballrajongókra a hónapban. Az első meccset Madridban rendezik január 18-án, szerdán, míg a visszavágóra egy héttel később, január 25-én kerül sor Barcelonában.

A negyeddöntő mezőnye csütörtökön teljes lett: az Athletic Bilbao az első meccsen elért gólnélküli döntetlen után hazai pályán 4-0-ra verte a harmadosztályú Albacete csapatát, és bejutott a legjobb nyolc közé.

Eredmények – spanyol Király Kupa, nyolcaddöntők, visszavágók
Osasuna – Barcelona 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Lekic (41.) illetve A. Sánchez (49.), Sergi Roberto (72.)
Továbbjutott a Barcelona, 6-1-gyel.
Athletic Bilbao – Albacete 4-0
Továbbjutott az Athletic Bilbao, 4-0-val.
A negyeddöntők párosítása:
Espanyol – Mirandés
Athletic Bilbao – Mallorca
Real Madrid – Barcelona
Valencia – Levante

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik