Foci

Selyemfiúk babráltak ki Bogdánékkal

A Bolton Wanderers labdarúgócsapatának újráznia kell a negyedosztályú Macclesfield Town ellen az FA-kupa harmadik fordulójában.

A patinás angol kupasorozat harmadik fordulójának szombati meccsdömpingjében egy magyar játékos volt ott a kezdő sípszó pillanatában a pályán, a hétközi bajnoki fordulót követően ezúttal is Bogdán Ádám védte a Bolton kapuját. A Wanderers a League Two-ban, vagyis az angol negyedosztályban érdekelt Macclesfieldhez látogattott és már hét perc után vezetést is szerezett.

A Selyemfiúk becenévre hallgató Town nem hagyta magát és még az első felvonásban egyenlített, a második félidő közepén pedig a vezetést is megszerezték – a szigetországi tudósítások szerint a magyar válogatott portás egyik gólról sem tehetett. Érett a meglepetés, azonban a 77. percben egalizált a Bolton, és mivel a meccs vége 2-2 lett, a szabályok értelmében újra kell játszani a meccset. Bogdán két nagy védést is bemutatott a kilencven perc során.

Egy másik magyar játékos, Buzsáky Ákos is pályára lépett, a középpályás a 77. percben állt be a Queens Park Rangersbe. A londoniak is majdnem megütötték a bokájukat, a QPR a hajrában harcolta ki az újrajátszást a harmadosztályú Kilton Meynes vendégeként.

A Newcastle United hátrányból felállva ejtette ki a szintén élvonalbeli Blackburnt, a Tottenham pedig magabiztosan verte a Cheltenhamet. Eddig tartott a Salisbury City nagy sorozata, a hatodosztályú gárda kikapott a Sheffield United otthonában, így a harmadik fordulóban kiesett a kupából – a Salisbury volt a kör előtt a legalacsonyabban jegyzett csapat.

Paulo Di Canio begyűjtötte első skalpját a Swindown Town menedzsereként, a kiscsapat ugyanis 2-1-re nyert és kiejtette az élvonabeli Wigant.

Eredmények – FA-kupa, 3. forduló
Barnsley – Swansea City 2-4
Birmingham City – Wolverhampton Wanderers 0-0
Brighton and Hove Albion – Wrexham 1-1
Coventry City – Southampton 1-2
Crawley Town – Bristol City 1-0
Dagenham & Redbridge – Millwall 0-0
Derby County – Crystal Palace 1-0
Doncaster Rovers – Notts County 0-2
Everton – Tamworth 2-0
Fleetwood Town – Blackpool 1-5
Fulham – Charlton Athletic 4-0
Gillingham – Stoke City 1-3
Hull City – Ipswich Town 3-1
Macclesfield Town – Bolton Wanderers 2-2
Middlesbrough – Shrewsbury Town 1-0
MK Dons – QPR 1-1
Newcastle United – Blackburn Rovers 2-1
Norwich City – Burnley 4-1
Nottingham Forest – Leicester City 0-0
Reading – Stevenage 0-1
Sheffield United – Salisbury City 3-1
Swindon Town – Wigan Athletic 2-1
Tottenham Hotspur – Cheltenham Town 3-0
Watford – Bradford City 4-2
West Bromwich Albion – Cardiff City 4-2
Bristol Rovers – Aston Villa 1-3
Dőlt betűvel szedtük a döntetlennel záruló összecsapásokat, ezeket újrajátsszák.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik