Foci

A Lazio beleszaladt a késbe

Meglepetéssel kezdődött az olasz labdarúgó-bajnokság 2012-es szakasza: a Siena hazai pályán 4-0-s verést mért a Lazióra.

A téli szünet után ismét “belecsaptak a lecsóba” a Serie A-ban, méghozzá nem is akárhogyan.

Előzetesen kevesen gondolták volna, hogy a kiesőhelyek közelében tanyázó Siena legyőzi majd a tabella negyedik helyén telelő Laziót, de a hazaiakat a legkevésbé sem érdekelte a papírforma, Destro már a 11. percben kilőtte a jobb alsó sarkot.

A rómaiaknál sok volt a hiányzó, ez meg is látszott a játékukon, hiszen csak szűk félóra elteltével tudtak először komolyan veszélyeztetni. A Siena azonban a 35. percben megduplázta az előnyét, Calaio értékesített egy büntetőt.

A szünet előtt aztán gyakorlatilag eldőlt a meccs, miután a toszkán kiscsapat újabb tizenegyesgólt szerzett Calaio révén, a Lazio kapuját őrző Bizzarrit pedig szabálytalanságért kiállították.

A folytatásban az emberhátrányban játszó vendégek nem tudtak faragni a hátrányukon, sőt, a 81. percben Destro bevitte a kegyelemdöfést, a Siena 4-0-s sikerrel kezdte az évet, miközben a szombati találkozót megelőző öt bajnokijukon még gólt sem tudtak lőni.

A mérkőzés góljai:

Eredmény – Serie A, 17. forduló
Siena-SS Lazio 4-0 (3-0)
Gólszerzők: Destro (11., 81.), Calaio (35., 45+3., mindkettő büntetőből)
Kiállítva: Bizzarri (45+2., Lazio)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik