Foci

Hazatér a német tehetség

A következő szezontól a német bajnok Borussia Dortmund csapatát fogja erősíteni Marco Reus, a Borussia Mönchengladbach válogatott futballistája.

A mindössze 22 esztendős, háromszoros német válogatott játékos Dortmundban látta meg a napvilágot, majd a Post SV Dortmundban és a Borussiában pallérozódott, ezt követően pedig a Rot Weiss Ahlen csapatában kergette a labdát.

Pár nappal a huszadik születésnapja előtt, 2009. május 25-én szerződtette le őt a Borussia Mönchengladbach, majd augusztusban, egy ötvenméteres szólót követően megszerezte első bundesligás gólját. Lucien Favre vezetőedző kezei közt hamar közönségkedvenc és remek csatár vált belőle.

Egy összeállítás Reusról:

Egy ideje már az átigazolási rovatok egyik főszereplője lett, szóbahozták a német rekorder Bayern Münchennel, illetve a bajnoki címvédő Borussia Dortmunddal is, a Mönchengladbach hivatalos honlapjának szerdai tájékoztatása szerint pedig utóbbihoz igazol a nyáron 18 millió euróért. Marco Reus 2017-ig szerződik a BvB-be.


“Először is le szeretném szögezni, hogy ez a döntés nem a Gladbach ellen szól, mert nagyon szép időszakot töltöttem el itt. A Borussiának köszönhetem, hogy ilyen játékos lettem. Ugyanakkor úgy érzem, hogy a következő szezonra már váltanom kell a fejlődésem érdekében és egy olyan csapatban szeretnék játszani, amely harcban van a bajnoki címért és esélyes a Bajnokok Ligájában való indulásra. Úgy érezm a Dortmund egy ilyen együttes”
– érvelt Reus.

“Marco Reusban egy igazi támadó játékost ismerhettünk meg, örülünk, hogy a BvB-t választotta annak ellenére, hogy több nagycsapat is sorban állt érte” – így Michael Zorc, dortmundi sportigazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik