Foci

Henry az Arsenalé lesz

Arséne Wenger, a londoni focicsapat francia vezetőedzője elárulta, Thierry Henry két hónapig kölcsönbe érkezik az Ágyúsokhoz.

Mint több nagycsapat vezetőedzőjének, Arséne Wengernek is szembe kell néznie azzal a problémával, hogy több játékosa is részt vesz az Afrikai Nemzetek Kupáján. Az Arsenalból Gervinho és Marouane Chamakh megy a kontinenstornára, azaz a londoni gárdának a támadószekcióban kell erősítenie a nyáron.

A megoldást a Major League Soccer (MLS), vagyis az amerikai profi labdarúgó-bajnokság szünete óta Londonban készülő Thierry Henry jelentheti, aki Wenger szavai szerint két hónapra érkezik kölcsönbe a New York Red Bullstól. A játékossal dűlőre jutott a Senal, a tengerentúli csapat áldására ugyanakkor még várni kell, ám a francia szakember szerint ez már csak formaság.

Henry igazi legendává vált az Arsenalnál töltött ideje alatt 254 bajnoki mérkőzésen 174 találatig jutott, kétszer nyert bajnokságot a csapattal, egyszer pedig a Bajnokok Ligája döntőjébe is elvezette a csapatot, de az UEFA-kupa fináléját is megjárta együttesével. Háromszor nyerte meg az FA-kupát és kétszer a Community Shieldet, ami a szuperkupa angol megfelelője.

Nem csoda, hogy nemrég egy bronzszobrot adtak át a tiszteletére az Emirates Stadionnál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik