Foci

Megvan a vb-selejtezők menetrendje

A magyar labdarúgó-válogatott jövőre Andorra ellen kezdi a selejtezősorozatot, majd még szeptemberben jönnek a hollandok.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hivatalos honlapján tette közzé a 2014-es világbajnokság európai selejtezőnek D csoportjában kialakult pontos programot.

A magyar válogatott mellett a holland, a török, a román, a lett és az andorrai csapat kapott helyet a csoportban, a pontos programot viszont az októberi, Amszterdamban tartott egyeztetésen nem sikerült kialakítani. Ilyen esetben a FIFA határozna a menetrendről, viszont az MLSZ kezdeményezésére folytatták a megbeszéléseket, és végül sikerült is megállapodnia a hat szövetségnek.

A vb-selejtezők 2012. szeptember 7-én kezdődnek a magyar együttes számára, akkor Andorra otthonába látogat az Egervári-csapat. Négy nappal később Hollandia lesz az ellenfél, a vb-ezüstérmes alakulatot hazai pályán fogadjuk.

Jövőre az észtekkel és a törökökkel is megmérkőznek majd a mieink, majd 2013-ban a románok ellni meccsel folytatódnak a küzdelmek.

Vb-selejtezők – a magyar válogatott programja
2012. szeptember 7.: Andorra-Magyarország
2012. szeptember 11.: Magyarország-Hollandia
2012. október 12.: Észtország-Magyarország
2012. október 16.: Magyarország-Törökország
2013. március 22.: Magyarország-Románia
2013. március 26.: Törökország-Magyarország
2013. szeptember 6.: Románia-Magyarország
2013. szeptember 10.: Magyarország-Észtország
2013. október 11.: Hollandia-Magyarország
2013. október 15.: Magyarország-Andorra

“A mi javaslatunkra került sor egy utolsó egyeztetésre a szövetségek között, mert minden érintett szerette volna elkerülni azt a helyzetet, hogy a FIFA kedvezőtlen időpontra sorsoljon számára mérkőzést. A 2013-as versenynaptárban júniusban is lesznek mérkőzésnapok, és a csoportból mindössze két válogatott vállalta volna, hogy ezeken a játéknapokon pályára lép. Számunkra nem tekinthető rossznak a kialakított program, elfogadható menetrend alakult ki, ez alapján azt mondhatjuk, hogy mindhárom félévben két-két nagyon nehéz mérkőzésünk lesz” – nyilatkozta Egervári Sándor szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik