Foci

Kitart a Haladás Aczél mellett?

A szombathelyi alpolgármester szerint a bundagyanúba keveredett Aczél Zoltán maradhat a Hali vezetőedzője.

Marton Zsolt, Szombathely alpolgármestere a rangado.hu oldalnak nyilatkozott a sorsdöntő Haladás-taggyűlés előtt.

A politikus szerint a csapat tulajdonosi köre – melynek a város is tagja, sőt ő a többségi tulajdonos – egyhangú döntést hoz majd pénteken, és kiállhat Aczél Zoltán mellett.

“A helyzet munkajogi rendezése zajlik éppen, a csapat felkészülését pedig a korábbi másodedző, Székely Tibor látja el, ő teszi meg az átigazolásokkal kapcsolatos szakmai javaslatokat is, tehát van munka ilyenkor is” – nyilatkozta az alpolgármester.

Ahogyan arról részletesen beszámoltunk, Aczél Zoltánt a Videoton-Haladás Magyar Kupa találkozó után Székesfehérváron őrizetbe vették, azóta előzetes letartóztatásba került. A vád szerint az edző még a Siófok trénereként elfogadta két egykori játékosa, Sütő László és Horváth Gábor ajánlatát, és úgy állította össze a csapatot, hogy az legalább két góllal elveszítse a ZTE elleni mérkőzést.

Aczél beperli a sportnapilapot
A pénteki taggyűlés előtt meglehetősen paprikássá vált a hangulat, hiszen a sportnapilap mai cikkében valószínűsíti Aczél bűnösségét.
“A bírósági tárgyalást ugyanis nem ússza meg – a Központi Nyomozó Főügyészség rendelkezésére álló bizonyítékok alapján valószínűsíthető, hogy a büntetést sem –, és akkor még nem szóltunk a várható sportfegyelmiről”írja az NSO.
“Nekem, Aczél Zoltán ügyvédjének és barátjának nemcsak az a feladatom, hogy a jogi képviseletét ellássam, hanem az is, hogy háromgyerekes apukaként, ameddig objektív módon lehet, meg tudja tartani az állását” – reagált a cikkre Czeglédy Csaba, a tréner ügyvédje.
“Ami ma megjelent, az gusztustalan, szégyenteljes és aljas. A Nemzeti Sport lesz az első, aki fizetni fog Aczélnak, ezért még ma bírósági keresetet nyújtunk be Aczél Zoltán személyiségi jogainak megsértése miatt a Nemzeti Sport ellen” mondta a jogi képviselő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik