Foci

A Loki kopasz klasszisa várja a komoly kérőt

Varga József öt éve majdnem befejezte, most külföldi megfigyelők lesik. A válogatott középpályás türelmesen vár a komoly ajánlatra.

A DVSC-TEVA veretlenül zárta az élen a labdarúgó OTP Bank Liga őszi szezonját, ebben pedig oroszlánrésze volt a tar középpályásnak, Varga Józsefnek.

A 23 éves játékost a magyar Aranylabda-szavazáson a külföldi légiósok után a legjobb idehaza játszó focistának bizonyult.

Varga József a dvsc.hu-nak nyilatkozott a sikeres őszről.

“Bíztam magunkban, tudtam, képesek leszünk jó teljesítményre, de arra nem igazán számítottam, hogy tizenhét bajnokit lehozunk veretlenül – mondta Varga, aki tudja, hogy tavasszal az ellenfelek arra törekszenek majd, hogy megállítsák a menetelésüket. – Remélem, ez nem lesz egy teher számunkra, hanem inkább arra ösztönöz minket, hogy még jobb teljesítményt nyújtsunk és még eredményesebbek legyünk.”

Varga szerint a jó teljesítmény titka részben a csapaton belüli baráti összetartás és a közös cél tudata.

Varga a válogatottban is egyre nagyobb szerephez jutott, igaz, nem védekező középpályásként, hanem jobbhátvédként. Csalódott, hogy nem jutottak ki az Eb-re, de tisztában van a realitásokkal.

Varga József a válogatottban is meghatározó játékossá vált

“Minimális volt rá az esély (a kijutásra). Nagy fegyverténynek tartom, hogy legyőztük a svédeket, és megmaradt a remény a második helyre. Sajnos a végén nem így alakult, de szerintem játékban és eredményességben mindenképpen előrelépett a válogatott. Bízom abban, hogy ezt sikerül bebizonyítani a vb-selejtezők során, és végre lehetőségünk lesz kijutni.”

Varga a válogatottbeli szereplés mellett részese volt a Loki BL- és EL-menetelésének – pedig 18 évesen a térdkalácsán keletkezett csontkinövés miatt kis híján szögre akasztotta a stoplist.

“Kétségbeestem, de az edzőim és a családtagjaim tartották bennem a lelket. Hála Istennek később minden jóra fordult, sikerült teljesen felépülnöm, azóta sincs vele problémám, és nem is gondolok már arra, hogy egyszer majdnem a pályafutásom befejezése mellett döntöttem.”

Varga József az egyik célpontja a Debrecenben megforduló külföldi megfigyelőknek, a tar játékos ennek örül, és majd annak is, ha komoly kérője akad.

“Ha egy csapatnál egyértelműen kijelentik, hogy nekünk kell ez a játékos, akkor lehet komoly érdeklődésről beszélni. Onnantól már a két klub megegyezésén múlik, hogy összejön-e a külföldi szerződés. Nem leszek csalódott, ha télen még nem sikerült eligazolnom. A legfontosabb, hogy jól teljesítsek és a csapat is sikeres legyen.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik