Foci

Oda-vissza verte a Győr az Újpestet

Az OTP Bank Liga 2011-12-es idényében már másodjára győzte le a Győri ETO az Újpestet. Ezúttal 3-1-re.

Érdekes csatának ígérkezett a Győr újpesti vendégjátéka, a lila-fehérek ugyanis az előző fordulóban szerezték meg első idegenbeli győzelmüket, a Rába-partiak pedig a múlt hétvégén vesztették el hazai veretlenségüket.

Szombaton a Szusza Ferenc Stadionban a fővárosiak kezdtek jobban, Rajczi Péter, majd Kiss Zoltán előtt adódott lehetőség, ám mind a két próbálkozás mellé ment. Kisvártatva már az ETO is dolgozott ki helyzetet, Takács illetve Koltai veszélyeztetett.

A kezdeti lendület kissé alábbhagyott a folytatásban, ugyan kísérletezett mind a két fél, nagy ziccerbe egyik csapat sem tudott kerülni. Már azt hihettük, hogy 0-0-val végződik az első félidő, azonban a 40. percben a leshatáron kilépő Trajkovic egy csellel előbb megetette Liptákot, majd laposan a kapuba lőtt (0-1).

Fordulást követően először Stevanovicnak kellett védeni Lázár próbálkozását, majd az 57. percben eljött a találkozót döntően befolyásoló történés: az utolsó emberként ügyetlenkedő Lipták rántotta le a gólhelyzetbe kerülő Ahjuperát (az észt sem nem nagyon akart talpon maradni), Iványi játékvezető pedig kiállította a védőt és büntetőt ítélt. A tizenegyest Dudás magabiztosan értékesítette a balra vetődő Balajczával szemben (0-2).

A végén már gyakorlatilag négy csatárral próbálkozott az Újpest, ám nem sikerült szépíteni, ráadásul Völgyi centerezése után Ahjupera újabb gólt szerzett (0-3). A szépségtapasz azért végül összejött a hazaiaknak, Kabát Péter egy védelmi hiba után állította be az 1-3-as végeredményt.

A bajnokságban így oda-vissza verte a győri együttes a budapesti csapatot, mivel az „őszi” odavágón 1-0-ra nyert az ETO.

Eredmény – OTP bank Liga, 17. forduló

Szusza Ferenc Stadion, 2623 néző, v.: Iványi

Újpest FC-Győri ETO FC 1-3 (0-1)

Újpest: Balajcza – Kiss Z., Lipták, Takács Z., Pollák – Tajthy (Kabát, 72.), Nagy P. – Barczi (Mihajlovic, 64.), Lázár B., Snoyl (Balogh B., 55.) – Rajczi Vezetőedző: Zoran Spisljak

Győr: Stevanovic – Takács Á., Fehér Z., Stanisic, Völgyi – Trajkovic, Pilibaitis, Kiss M. (Windecker, 84.), Dudás (Dinjar, 77.) – Koltai (Tokody, 79.), Ahjupera Vezetőedző: Csertői Aurél

Gólszerzők: Kabát (86.), illetve Trajkovic (39.), Dudás (57., 11-esből), Ahjupera (81.)

Sárga lap: Takács Z. (45.), Kabát (87.), illetve Dudás (20.), Ahjupera (74.)

Piros lap: Lipták (56.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik