Foci

A Honvéd megragadna az élmezőnyben

Az OTP Bank Liga utolsó idei fordulójának nyitómeccsén a Budapest Honvéd folytatná remek sorozatát a Haladás ellen.

Kevesen gondolták volna, hogy a Budapest Honvéd úgy várja a 17. fordulót, hogy előtte nyolc meccsen nem talált legyőzőre. Pedig így van, Supka Attila csapata legutóbb a második helyezett Győr otthonában győzött.

A kispestiek jelenleg a negyedik helyen állnak a bajnokságban, egy pont a hátrányuk a dobogón álló Videotonnal szemben. Supka Attila, a Honvéd vezetőedzője szerint jó csapat a Haladás, még akkor is, ha az utóbbi időben nem megy neki a góllövés. Kemenes, Zelenka, Akassou, Novák, Sekulic és Diaby sem szerepelhet a péntek délutáni találkozón a hazaiaknál.

A honvedfc.hu oldalon Supka arról beszélt, szeretné, ha együtt maradna a keret, így a Torghelle-Danilo duó is a Bozsik-stadionban focizna a tavasszal.

“Amit a szakmai stáb tehet, azt megtesszük, hogy maradásra bírjuk őket. Tény, hogy több játékosunkat is néznek nyugat-európai klubok, de ez még nem azt jelenti, hogy távoznak is tőlünk. Először meg kell egyezni a klubbal. De ha elviszik őket, akkor minőségi labdarúgókkal fogjuk pótolni őket, lesz visszaforgatva pénz játékosra. Már erre az esetre is felkészültünk, szétnéztünk a piacon” – mondta sokat sejtetően a klub stabilitásáról a Honvéd vezetőedzője.

Ami a Haladást illeti: nem nagyon megy a szombathelyieknek az utóbbi időben. Aczél Zoltán, a vendégek mestere elmondta, az említett csatárpáros mellett Ivancsics Gellért is csak értéke a budapestieknek, őt ő maga is le akarta igazolni.

“A Honvéd nem fog minket lebecsülni, mert azért elég nehéz mérkőzéseket szokott velünk játszani az utóbbi években. Úgy érzem, az őszi meccsünkben is több volt, a kontráikkal és a gyors játékosaikkal azonban akkor megvertek minket. Szerencsére most már egy-két sérült játékosom felépült, úgyhogy bizakodóak vagyunk, hogy ponttal esetleg bravúr pontokkal térhetünk haza” – mondta Aczél a haladas.nyugat.hu oldalnak nyilatkozva.

Rossz hír a Hali-drukkereknek, hogy Kovács István és Kenesei Krisztián továbbra sem állhat Aczél Zoltán edző rendelkezésére.

OTP Bank Liga – 17. forduló
Bozsik Stadion, 18 óra, Vezeti: Veizer
A várható kezdőcsapatok:
Honvéd: Sánta – Lovric, Debreceni, Botis, Hajdú – Abass, Ivancsics, Hidi, Tchami – Danilo, Torghelle. Vezetőedző: Supka Attila
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Korolovszky, Tóth P. – Sluka (Nagy I. G.), Iszlai (Búrány), Rajos, Sipos – Halmosi – Vujovics (Oross). Vezetőedző: Aczél Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik