Foci

A Barcelona 3-2-re nyerni tudott Milánóban

A Bajnokok Ligája H csoportjának remek rangadóján győzött a katalán csapat, ezzel megnyerte csoportját.

Egy sokáig emlékezetes mérkőzésen győzött a Barcelona és ezzel megnyerte a H csoport küzdelmeit. Ez azt jelenti, hogy a legjobb 16 között a sorsoláskor elkerüli majd a csoportgyőztesek mindegyikét.

A Barcelona szokásos játékát játszotta, a Milan pedig nagyon felszívta magát a szerda esti csúcsmeccsre. Ez sem volt elég a katalánok ellen, akik végig taktikusan szerepeltek a San Sirróban.

Mindez a Bajnokok Ligája idei szezonjának talán legjobb meccsét eredményezte. Az utolsó kört december 5-én és 6-án rendezik.

Bajnokok Ligája, H csoport
Milan – Barcelona 2-3 (1-2)
Milánó, 81 ezer néző, vezette: Wolfgang Stark (német)
Milan: Abbiati – Nesta (Bonera, 65.), Zambrotta, Abate, Thiago Silva, Van Bommel (Nocerino, 71.), Seedorf, Aquilani, Boateng, Ibrahimovic, Robinho (Pato, a szünetben). Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Barcelona: Victor Valdes – Puyol, Abidal, Thiago Alcantara (Dos Santos, 91.), Mascherano, Keita, Fabregas (Pedro, 79.), Busquets, Xavi, David Villa (Alexis Sanchez, 66.), Messi. Vezetőedző: Josep Guardiola
Gólszerzők: Ibrahimovic (20.), Boateng (54.) illetve Van Bommel (12.,, öngól), Messi (32., 11-esből), Xavi (64.)
Sárga lap: Aquilani (24.), Nesta (32.), Van Bommel (34.), illetve Messi (32.), Puyol (43.), Abidal (45+2.), Mascherano (86.)
A csoport másik meccsén: BATE Borisov – Viktoria Plzen 0-1.


Az élő szöveges közvetítés az alábbiakban olvasható.

95. PERC: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!

94. PERC: Busquets mentett az utolsó pillanatban a Pato felé igyekvő labda megszerzésével.

91. PERC: Négy percet hosszabbít a játékvezető.

CSERE 91’
Barcelona
Dos Santos húz időt Thiago Alcantara helyén.

88. PERC: Alkalmi tűzijátékot rendez a Milan. Seedorf a szabadrúgás után lőtt középre, először Puyolról, majd Mascheranóról pattant le a labda Nocerino, majd Bonera próbálkozásánál.

87. PERC: A vége nem túl szép. Csapongó hazaiak, taktikus vendégek.

SÁRGA LAP 86’
Zambrotta
Xavival szemben szabálytalankodott.
SÁRGA LAP 86’
Mascherano
Patót rántotta le.

85. PERC: Öli az időt a katalán csapat.

SZÖGLET 85’
Barcelona
Thiago Silváról pattant ki.

82. PERC: Közben egy másik spanyol csapat, a Valencia már 7-0-ra vezet a Genk ellen. Ne feledjük azt sem, hogy az Olympiakosz Pireusz kapujában ott van Megyeri Balázs, és a görögök meglepetésre vezetnek is Marseille-ben 1-0 arányban.

81. PERC: Boateng passzolt remekül Nocerinóhoz, de az olasz elől menteni tudott a Barca. A kornert kicsit elkapkodta a Milan.

SZÖGLET 81’
Milan
Busquets mentett Nocerino elől.
CSERE 79’
Barcelona
Fabregas helyett Pedro a vendégeknél.

78. PERC: Ibrahimovic pakolt oda Busquetsnek, aki lent maradt, majd ápolni is kellett. Stark jelezte, hosszabbítani fog az eset miatt, már csak azért is, mert a spanyol szinte azonnal meggyógyult, miután a pályáról lesétált.

75. PERC: Az utolsó negyedórába fordultunk. Amolyan vihar előtti csend honol most a pályán. Igaz, a Milan második egyenlítése sem volt benne a levegőben. Még bármi lehet.

72. PERC: Seedorf végezhetett el szabadrúgást az oldalvonal közelében. A kapu elé tekerte a labdát, ahol többen a földre kerültek, Ibrahimovic például túl magasra emelte a labdát, a lábával el is találta Keitát, akit ápolni kellett.

CSERE 71’
Milan
Nocerino Van Bommel váltója.

69. PERC: Próbálja most altatni a Milant a Barcelona, ezzel együtt eljutnak az olaszok 16-osáig. Most éppen Thiago Silva buktatta Messit. A szabadrúgást Messi végezte el, a kapu elő ívelte a labdát, ahová Alexis Sanchez érkezett (a kapu torkába), pörgetését Abbiati hatalmas bravúrral tolta ki, az ismétlést nem tudta már irányítani az exUdinese-játékos.

CSERE 66’
Barcelona
Alexis Sanchez jött be Villa helyett.
CSERE 65’
Milan
Megsérült Nesta, Bonera érkezett.


64. PERC: Harmadszor is megszerezte a vezetést a Barca! Méghozzá egy csodagóllal. Mármint a passz volt csoda, amelyet Messi kivitelezett. A védők vonalából kiugró Xavihoz passzolta laposan, nagy erővel a labdát, a középpályás pedig remek ütemben “kérte” a labdát, és Abbiati kapuját is jól célozta meg. 2-3!

GÓÓÓL 64’
Xavi
Messi álompasszát lőtte be.
SZÖGLET 61’
MIlan
Nem értette meg magát Valdes a védőkkel.

55. PERC: Kevin Prince Boateng igazi sztár a mai európai labdarúgásban. Nemrégiben összefoglaltuk pályafutását és eddig életpályáját: a róla szóló cikket ide kattintva lehet elolvasni!

54. PERC: Némileg váratlanul egyenlített a Milan! Balról jött a beívelés, Pato fejelte középre a lasztit, de Mascherano ott volt. Rossz helyre fejelte a játékszert, amely így a jobb oldalon Boatenghez került. A nagy kedvvel és lövőkedvvel játszó ghánai klasszis megverte Abidalt, lerázta a franciát, majd a csel után éles szögből nagy erővel a kapu rövid sarkába bombázott. 2-2!

GÓÓÓL 54’
Boateng
Egyedül oldotta meg.

52. PERC: Aquilani szabálytalankodott Keitával szemben, vigyáznia kellene, mert feltételezzük, hogy a szünetben Starkot felvilágosították arról, rosszul ítélt a 11-esnél adott sárga kártya felmutatásakor.

LES 52’
Boateng
Remekül védekezik a Barca.

50. PERC: Messit fellökte Abate a 16-oson belül, de nem ítélt büntetőt a német játékvezető. 32 szögletet rúghatott eddig a katalán csapat az idei BL-ben, a Milan 18-at az eddigi négy fordulóban.

49. PERC: A Barcelona most nagyon keményen letámadja a Milant a középpályán. A félidei eredmények közül kiemelendő a Valencia-Genk mérkőzés, ott 4-0-ra vezetnek a spanyolok a két magyarral felálló belgák ellen.

47. PERC: Ibrahimovic rögtön egy lesállással indít. Érdekesség, hogy az eddigi meccseken – ma estéig – mind az olaszok, mind a spanyolok 12-szer futottak lesre.

46. PERC: Az olaszoknál ott van a pályán Pato, aki 46 másodperccel a kezdés után szerzett gólt a két csapat előző mérkőzésén. Ez most nem fog neki összejönni a második félidő elején.

KÖZÉPKEZDÉS 46’
Milan
Elindult a 2. félidő.
CSERE a szünetben’
Milan
Robinho helyére Pato jött be.

Parádés első félidőn vagyunk túl, amivel csak egy a gond. Vajon túl tudják-e szárnyalni a fiúk a második 45 percben? A Barcelona egy korábbi Barca-játékos, Van Bommel öngóljával szerezte meg a vezetést, majd a Milan egy szintén nagyszerű támadás végén egyenlített.

A 11-es előtt véleményes volt a szituáció a 31. percben, ráadásul jelezte a feszültséget, hogy Messi szabálytalanul végezte el a 11-est. Az ismétlésnél nem hibázott, 2-1-re vezet a Barcelona a szünetben.

45+3. PERC: VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

SÁRGA LAP 45+2’
Abidal
Robinhót rántotta le.

45+1. PERC: A félidő végén nagy helyzet maradt ki. Boateng lőtt kapu felé, Puyolról lepattant a labda. A szöglet után Thiago Silva fejelt alig mellé.

SZÖGLET 45+1’
Milan
Puyolról vágódott le a labda.

43. PERC: Nagy helyzet maradt ki hazai oldalon. Puyol buktatta Boatenget a 16-ostól nem messze a bal oldalon. Seedorf állt a labda mögé, a középre lőtt labda lepattant, Ibrahimovic ismételt, de Keitát találta el, Van Bommel próbálkozását pedig a gólvonal elől vágták ki. Keitát aztán ápolni kellett Ibra lövése miatt.

SÁRGA LAP 43’
Puyol
Boatenget buktatta.

41. PERC: Boateng indította Robinhót, aki Mascherano szorításában elesett a 16-oson belül. Nem járt a büntető, mert az argentin elérte a labdát. Egy perccel később Mascherano Boatenget buktatta, de már a vonalon kívülről, itt jöhetett a szabadrúgás. A figura végén a ghánai lőtt csúnyán fölé.

LES 40’
Zambrotta
Lesen állt az olasz.

38. PERC: Továbbra is óriási az iram. A gól után azonnal növelhette volna előnyét a Barcelona, mert a Milan megzavarodott, de David Villa lövését Abbiati elképesztő bravúrral hárította. A Barcelona az utóbbi időben többet birtokolja a labdát. Messi Abate mellett lőtt a 38. percben, Abbiati védett.

SÁRGA LAP 31’
Van Bommel
Felöklelte Xavit.


32. PERC: Ismét vezet a Barcelona! Egy cicázós Barca-támadás végén Xavi elesett Aquilani szorításában, Stark tizenegyest ítélt. Sárga lapot kapott Nesta, miközben ő nem volt ott az esetnél. Aquilaninak már volt egy sárgája, elviekben ki kellett volna állítania a játékvezetőnek. Messi állt a labda mögé, de egy lövőcselt mutatott be a 11-esnél. A sporti visszafújta a büntetőt, Messi sárga lapot kapott. Másodjára is belőtte a 11-est az argentin, 1-2!

SÁRGA LAP 31’
Nesta és Messi
Előbbi reklamált, utóbbi szabálytalan 11-est rúgott.
GÓÓÓL 32’
Messi
Belőtte a második 11-est!
TIZENEGYES 30’
Barcelona
Aquilani hozzáért Xavihoz.

28. PERC: Kemények a párharcok, és néha olyan, mintha röplabdameccset néznénk: állandóan mozgsában van a pályán lévő összes játékos. Az egyik oldalon Puyol, a másikon Abate mentett közben az utolsó pillanatban, hatalmas feladat hárul mindkét védelemre.

27. PERC: Már a 27. percben járunk, pedig csak most kezdődött a meccs! A Milan egyébként 7, a Barcelona 13 gólt lőtt ebben a BL-szezonban eddig.

LES 26’
David Villa
Helyes döntés.
SÁRGA LAP 24’
Aquliani
Elcsúszott a szereléssel.

23. PERC: Micsoda helyzet maradt ki, hasonló, mint Robinho mozdulatánál. Fabregas urgott ki, középre adta a kapu előtt érkező Messihez, aki futtából lőtt, a kapufa mentette meg az olaszokat.

20. PERC: Gyönyörű góllal egyenlített a Milan. Seedorf a 16-os bal csücskénél vett le remek mozdulattal egy labdát, egy körömpasszal indította a védő mögül kibújó Ibrahimovicot, aki Victor Valdes lába között a kapuba lőtt. 1-1!

GÓÓÓL 20’
Ibrahimovic
Seedorf csodapasszát lőtte be.

20. PERC: Fantasztikus meccs! A Milan óriási helyzetet hagyott ki. Ibrahimovic balról adta be a labdát, az elsuhant jobbra, ahol Boateng passzolta újra vissza, a kapu előtt érkező Robinho pedig az égbe lőtt, 5 méterről.

18. PERC: Thiago Alcantara remekül játszik. Bokából passzolt a 11-es pontnál érkező Fabregashoz, aki közelről lőhetett volna gólt, de ott volt Abbiati lába.

VÉDÉS 18’
Abbiati
Fabregas közeli passzát védte bravúrral.

14. PERC: Még sokáig kockázzák a felvételeket, hogy eldőljön, Xavi is hozzáérte-e még a labdához a kapu torkában.

12. PERC: Megszerezte a vezetést a Barcelona. Thiago Alcantara tartott bent egy labdát a jobb oldali szögletzászlónál. Visszatette a labdát középre, ahol Messihez került a 16-os vonalánál. Az argentin klasszis balra indította a felfutó Keitát, aki a kapu elé lőtte a labdát, amely Van Bommel (és talán Xavi) lábáról került Abbiati kapujába. 0-1!

GÓÓÓL 12’
Barcelona
Xavi és Van Bommel közös erővel.

11. PERC: A milánóiak támadánál Ibrahimovic fejére érkezett az ívelés, ő továbbfejelt, Thiago Alcantara fejéről pedig üggyel bajjal, de Valdes kezébe került a laszti.  Nagy kedvvel játszik a Milan, ennek köszönhető, hogy hatalmas az iram – hiszen a katalánok mindig így játszanak.

9. PERC: Fabregas indult meg középen, Van Bommel az utolsó pillanatban szerelt, ráadásul szabályosan.

7. PERC: Eddig két meccs fejeződött be a mai napon, az APOEL 0-0-t játszott Szentpéterváron, továbblépett, első ciprusi csapatként a 16 közé. A H csoport másik meccsén: BATE Borisov-Viktoria Plzen 0-1!

5. PERC: Massimiliano Allegri így nyilatkozott a meccs előtt: “Nagy kihívás a Barca ellen játszani, megpróbálunk nyerni. Nagy intenzitással és koncentráltásggal kell játszanunk a győzelemért, főleg védekezésben. Jobban, mint a Nou Campban.” Közben Seedorf cselezget látványosan.

4. PERC: Gyors barcelonai kontratámadás: a végén Villa a bal oldalról nagyon magasra lőtte a kapu fölé a labdát.

2. PERC: A Milan hatalmas lendülettel vetette magát a küzdelembe, előbb Ibra, majd Nesta repült messziről a Barcelona egyik játékosára, csak nehogy nagy legyen az igyekezet és előkerüljön már a meccs elején a lapok egyike.

SZÖGLET 1’
Milan
Boateng elől tisztáztak.

1. PERC: Ibrahimovic máris majdnem helyzetbe került, Boateng adta be a labdát balról, de Keita végül tisztázni tudott.

KÖZÉPKEZDÉS 1’
Barcelona
Elindult a rangadó.


Josep Guardiola,
a vendégek mestere azt mondta, nem döntetlenre játszanak, a cél a győzelem. “Amikor valaki Milánóban játszik, érzi a meccs súlyát, hiszen egy történelmi helyszínen, egy nagyszerű csapat ellen kell bizonyítani. Büszke vagyok arra, hogy a Barcát vezethetem a San Sirróban”.

Hamarosan kezdődik a mérkőzés. A Barcelona kezdőjéből hiányzik Piquet és Dani Alves is, a hiányukat megérezheti a csapat. 7 fok van a Giuseppe Meazza Stadionban.

A Bajnokok Ligája csoportköreinek második legjobban várt mérkőzését rendezik Milánóban. Az első legjobban várt az odavágó volt Barcelonában. Az 2-2-re végződött, a Milan az 1. és a 90. percben lőtt gólt, közte a Barca tette ezt meg, így kiengedte a kezéből a győzelmet.

Az odavágó 2-2-es döntetlent hozott:

A Barcelona a Zaragoza 4-0-s legyőzésével hangolt a meccsre, míg a Milan a Fiorentina ellen ért el egy 0-0-s döntetlent. A találkozón nem léphet pályára Andres Iniesta, ez nagy veszteség a katalánoknak.

A csoportot a 10 pontos Barca vezeti a 8 pontos Milan előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik