Foci

Ismét élre állt a Juventus

A torinóiak 3-0-ra verték a vendég Palermót az olasz labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában, miközben az Udinese kikapott.

Tíz mérkőzés után is veretlen a Juventus a Serie A-ban, miután vasárnap délután hazai pályán verték magabiztosan a Palermo együttesét.

Antonio Conte csapata lendületesen kezdte a találkozót, főleg az oldalról belőtt labdákból voltak veszélyesek a vendégek kapujára. A Palermo leginkább az ellencsapásokban bízhatott, Ilicic előtt adódott is egy komolynak mondható lehetőség, de Buffon jól élt a játékkal.

A 20. percben aztán megszerezte a vezetést a Juve, Chiellini beadása után a középen érkező Pepe fejelt a kapuba. Nem volt érdemtelennek mondható a torinóiak vezetése, bár a védekezésükben még akadtak bizonytalanságok.

A második félidőben nem kellett sokat várni az újabb gólra, Lichtsteiner indítása után Matri lőtte ki a jobb alsó sarkot, megduplázva a hazaiak előnyét.

A 65. percben az egész szezonban jó formában futballozó Marchisio állította be a 3-0-s végeredményt. Az olasz válogatott középpályás egy nagyszerű akció végén talált be, Vucinic keresztpassza után Matri átlépte a labdát, Marchisio pedig a hálóba passzolt.

A Juve győzelme:

Eközben a Parma 2-0-ra verte a vendég Udinesét: a hazaiakat Biabiany juttatta előnybe, majd Giovinco tizenegyesből talált be. Mindez azt jelenti, hogy a Juventus visszavette a vezetést a tabellán, pedig Pirlóéknak még egy elmaradt meccsüket is pótolniuk kell a Napoli ellen.

A többi vasárnapi mérkőzésről: a Genoa a hajrában szerzett góllal nyert a vendég Novara ellen, a hazai pályán szereplő Siena a végén mentette 2-2-re a meccset az Atalantával szemben, a Chievo pedig idegenben verte 2-1-re a Catania alakulatát.

Eredmények – Serie A, 12. forduló
Catania-Chievo 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Almiron (78.), illetve Pellissier (45., 11-esből), Sammarco (73.)
Genoa-Novara 1-0 (0-0)
Gólszerző: Veloso (86.)
Piros lap: Antonelli (43., Genoa)
Juventus-Palermo 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Pepe (20.), Matri (48.), Marchisio (65.)
Parma-Udinese 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Biabiany (58.), Giovinco (76., 11-esből)
Siena-Atalanta 2-2 (1-1)
Gólszerzők: D’Agostino (44., 11-esből), Gazzi (87.), illetve  Denis (15., 53., az elsőt 11-esből)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik