Foci

Portugáliával teljes az Eb mezőnye

A portugál labdarúgó-válogatott hazai pályán 6-2-re legyőzte Bosznia-Hercegovinát az Európa-bajnoki pótselejtező visszavágóján.

A pénteki, első mérkőzésen gólnélküli döntetlen született, így a portugál-bosnyák találkozón várhattuk a legnagyobb izgalmakat a négy pótselejtező közül.

A luzitánok azonban alaposan bekezdtek, a 8. percben Cristiano Ronaldo szabadrúgásgóljának köszönhetően már vezettek is, majd az első félidő közepén Nani akasztott távolról óriási gólt a vendégek kapujába.

A bosnyákok Misimovic büntetőjével a szünet előtt szépítettek, így minden nyitott maradt a második játékrészre.

Az 53. percben aztán újra érkezett Cristiano Ronaldo, a leshatáron kiugrott, majd a kapus mellett is elhúzva a hálóba gurította a labdát. Ráadásul a reklamáló Lulic megkapta a második sárga lapját, így megfogyatkozott Bosznia-Hercegovina válogatottja.

A vendégeknek tíz emberrel is sikerült újra közelebb zárkózniuk, Spahic közelről volt eredményes. A folytatásban viszont már csak a hazaiaknak termett babér, Helder Postiga találata után Miguel Veloso szabadrúgásból szerzett gólt, majd ismét Postiga volt eredményes, beállítva a 6-2-es végeredményt.

A mérkőzés összefoglalója (Ronaldo szabadrúgásgólja 0:20-tól):

Portugália a győzelmének köszönhetően utolsóként kijutott a jövő évi, lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságra.

A további három pótselejtezőről IDE kattintva olvashatnak!

Eredmény – Eb-pótselejtező, visszavágó
Portugália – Bosznia-Hercegovina 6-2 (2-1)
Gólszerzők: C. Ronaldo (8., 53.), Nani (24.), Postiga (72., 82.), Veloso (80.), illetve Misimovic (41., 11-esből), Spahic (65.)
Piros lap: Lulic (54., Bosznia-Hercegovina)
Kijutott az Eb-re: Portugália 6-2-es összesítéssel
Euro 2012, a részvevők: Lengyelország (rendező), Ukrajna (rendező), Németország, Olaszország, Spanyolország, Hollandia, Anglia, Görögország, Oroszország, Svédország, Dánia, Franciaország, Horvátország, Írország, Csehország, Portugália

Ajánlott videó

Olvasói sztorik