Foci

Egervári: Ikszes meccset játszottunk

A szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatott rászolgált volna a döntetlenre a lengyelek ellen.

Kedden este barátságos mérkőzésen 2-1-es vereséget szenvedett Lengyelországban a magyar válogatott, így vereséggel zárta az esztendőt a nemzeti együttes.

A mieink az első félidőben hátrányba kerültek, de Priskin találatával sikerült egyenlíteni a 78. percben. Tíz minutummal később azonban Vanczák szerencsétlen öngólja után is mét a lengyelek vezettek, és meg is nyerték a mérkőzést.

A mérkőzés után Egervári Sándor szövetségi kapitány egy elmaradt tizenegyesről is szót ejtett. “Két ellentétes félidőt láthattunk, az elsőben nem tudtuk azt a meghatározó támadójátékot felvonultatni, amit a másodikban” – idézi a szakember szavait az mlsz.hu.

“Egy büntetőt számon kérhetünk a játékvezetőn, ennek elmaradása nagyban befolyásolta a meccs alakulását. Kétségtelen, hogy az ellenfélnek volt néhány nagy helyzete, ezzel együtt egy ikszes mérkőzést játszottunk, amit végül egy peches góllal veszítettünk el. A második félidőben magasabb fordulatszámon futballoztunk, sikerült több labdát szereznünk a középpályán, így a támadások felkészületlenebbül érték a lengyel védelmet. A hajrában győzelemre törtünk, és talán végül éppen ez okozta a vereségünket, egy szögletünk után, a rendezetlen védekezésünk következtében született a második hazai gól. A csapatról és az egyéni teljesítmények kapcsán is kaptunk néhány választ, most le kell vonnunk a tanulságokat, és előrelépni a következő évben. Kicsit keserű szájízzel zárjuk az évet, a második félidei játékunk alapján azonban semmiképp sem lehetünk elkeseredve. Sajnálom, hogy egy sikeres esztendő végén vereséget szenvedtünk, annál is inkább, mert véleményem szerint rászolgáltunk volna a döntetlenre” – értékelt Egervári Sándor.

Pár nappal ezelőtt az észtek Eb-pótselejtezője után Kassai Viktor kapott kemény kritikákat az ottani szurkolóktól, most pedig a magyar kapitány kért számon egy tizenegyest – egy észt játékvezetőn.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik