Foci

Torghelle és Luque a Ligakupában is eredményes

Mindhárom kora délutáni mérkőzésen vendégsiker született a Ligakupában, nyert a Honvéd, a Paks és a Diósgyőr.

Az eddigi eredményekhez képest meglepően magabiztos sikert aratott a Hungária körúton a Budapest Honvéd csapata. A Ligakupa C csoportjában ugyanis az 5. forduló előtt a 10 pontos MTK vezetett, a Honvéd 1 ponttal szerénykedett a 4. helyen. Ehhez képest most hármat rúgtak a kék-fehéreknek, és egyet sem kaptak cserébe.

Más kérdés, hogy a bajnoki szünet miatt ebben a fordulóban több együttes, így a Honvéd is legerősebb összeállításában lépett pályára. Ez meg is határozta a meccs összképét, Danilo, Torghelle és Abbass góljaival simán nyert Supka Attila csapata.

A D csoportban a másodosztályú Szolnok a Paksot fogadta. A Tolna megyei csapat semmit sem bízott a véletlenre, magabiztos, 4-0-s győzelmet aratott. Korán megszerezte a vezetést a vendégcsapat, a győzelmet viszont csak az utolsó negyedórában tette fölényessé. A másik találkozón a Kecskemét Újpesten vendégeskedik, ott biztosíthatja be továbbjutását.

Megyei rangadót rendeztek Mezőkövesden az E csoportban, ahol az OTP Bank Ligában remeklő DVTK vendégeskedett. A diósgyőriek győzelmük esetén őrizhették meg esélyüket a csoportelsőségre, hiszen a Debrecen kedden 5-4-re verte a Vasast.

A miskolciak ennek érdekében erős csapattal álltak ki. Ott volt például Luque, aki a 45. percben 23 méterről szabadrúgásból szerezte meg a vezetést, a lehető legjobb pillanatban. Az 56. percben Seydi növelte a DVTK előnyét, fejjel vette be Ficsór kapuját. A meccs hajrájára fordulva szépített a Mezőkövesd, de az eredményt már nem tudta megfordítani, sőt Pál Szabolcs újra kettőre növelte a differenciát.

Eredmények – Ligakupa, 5. forduló
C csoport:
MTK-Budapest Honvéd 0-3
gólszerzők: Danilo (20.), Torghelle (36.), Abbass (89.)
A csoport állása: 1. MTK 10 pont, 2. Videoton 7 pont, 3. Gyirmót 4 pont, 4. Honvéd 4 pont
D csoport:
Szolnoki MÁV-MVM-Paks 0-4
gólszerzők: Gévay (5.), Hrepka (75., 77.), Sifter (83.)
A csoport állása: 1. Kecskemét 12 pont, 2. Paks 7 pont, 3. Újpest 7 pont, 4. Szolnok 0 pont
E csoport:
Mezőkövesd-Diósgyőr 1-3
gólszerzők: Palásthy (76.), illetve Luque (45.), Seydi (56.), Pál (83.)
A csoport másik mérkőzésén: DVSC – Vasas 5-4
A csoport állása: 1. DVSC-TEVA 13 pont, 2. Diósgyőr 10 pont, 3. Vasas 3 pont, 4. Mezőkövesd 1 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik