Foci

Torghelle az utolsó pillanatban mentett pontot a Honvédnak

A Pécsi MFC a 93. percig vezetett Kispesten az OTP Bank Liga 15. fordulójában, ám 1-1-es döntetlen lett a találkozó vége.

Jelentősen összekapta magát a Pécsi MFC azóta, hogy az OTP Bank Liga 12. fordulójában kikapott 4-0-ra Diósgyőrben, a Mecsek-aljaiak ugyanis azóta gólnélküli döntetlent játszottak a listavezető Debrecennel, majd legutóbb 3-1-re páholták el a Győri ETO-t. Mészáros Ferenc fiai az ősz zárókörében Budapesten vendégeskedtek a Honvédnál.

Fél perc – ennyit kellett várni az első hazai helyzetre, ha Danilo nem akart volna túl nagy gólt lőni, akkor már igen korán megszerezhette volna a vezetést a Honvéd. Az első félidő elején tovább nyomott Supka Attila legénysége, Dibusz Dénes azonban ezúttal is bravúrt bravúrra halmozott. A pécsiek fiatal kapusa egy újabb nagy védést mutatott be a 36. percben, majd a kontra végén Horváth Zsoltnak volt szíve bevárni Bajzát Pétert, a támadó meg miután lecselezte Sánta András kapust közelről a hálóba gurított.

A második etapban sem kellett sokat várni az első nagy hazai ziccerre, Hidi Patrik azonban egy szöglet után közelről fölé fejelt. A Honvéd a folytatásban a kapuja elé szegezte a Pécset, de Dibusz továbbra is állta a sarat, majd Abass lőtt mellé nagy helyzetből.

Úgy tűnt, hogy a Pécs végül nem engedi ki a kezéből a győzelmet, ám jött a 93. perc és Torghelle Sándor, a válogatott támadó egy kipattanót lőtt a kapuba és beállította az 1-1-es végeredményt. A Honvéd ugyanakkor lecsúszott a dobogóról, az őszt ugyanis az első idegenbeli győzelmét arató Diósgyőr tölti a harmadik helyen.

Eredmény – OTP Bank Liga, 15. forduló
Budapest, Bozsik Stadion, 2500 néző, Vezette: Oláh Gábor
Budapest Honvéd – Pécsi MFC 1-1 (0-1)
Honvéd: Sánta – Horváth A., Botis, Debreceni, Novák A. – Abass (Tchami, 77.), Johnson (Hidi, a szünetben), Ivancsics, Hajdú (Németh N., a szünetben) – Danilo, Torghelle Vezetőedző: Supka Attila
Pécs: Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Todorovic, Marovic (Nagy J., 58.) – Horváth Zs. (Andorka, 86.), Scepanovic, Regedei, Zeljkovic, Nagy O. – Bajzát (Gyánó, 91.) Vezetőedző: Mészáros Ferenc
Gólszerzők: Torghelle (93.), illetve Bajzát (36.)
Sárga lap: Marovic (29.), Scepanovic (34.), Dibusz (87.)
Piros lap: –

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik