Foci

Az Újpest igazol, de inkább elad

Bartha Csaba, az Újpest FC ügyvezetője csütörtök reggel a Digisporton beszélt a klub jövőjéről.

Lipták Zoltán leigazolása után újabb érkezőkre számíthatnak az Újpest labdarúgócsapatának szurkolói. A belga tulajdonos érkezését követően a klub elindulhat a gazdasági konszolidáció útján, a további cél pedig a csapat megerősítése.

Bartha Csaba, az Újpest FC ügyvezető igazgatója elmondta, rosszul értékelik az emberek a klub elmúlt évekbeli teljesítményét és rosszul állnak a klubot működtető céghez.

“Volt egy tulajdonosi kör, amely hat évig működtette az Újpest FC Kft.-t, és azt sokan elfelejtik, hogy ez a klub – ha csak a bajnoki szerepléseket vesszük figyelembe – az elmúlt hat évet összesített ponttáblázaton a második helyen végzett. Csupán az a Debrecen előzte meg, aki az elmúlt hét évben hat bajnokságot nyert.

“Az a Tolnai Sándor úr, aki hat évig a klubot működtette, ha csak szponzorként van jelen a csapat életében, máris más bánásmódot kapott volna.”

Az ügyvezető beszélt a jövőbeli igazolásokról, illetve azokról a problémákról, amiknek rendeződnie kell ahhoz, hogy a klub nagyobb álmokat dédelgessen a jelenlegi 13. helynél.

“Nem az a cél, hogy azokat a játékosokat, akik szabadon igazolhatóak sikerüljön megszerezni. Én is hallottam, hogy a szurkolók Németh Krisztiánt nagyon szívesen az Újpest soraiban látnák, de erre nincsen reális esély, mivel ő lenyilatkozta, hogy külföldön szeretné folytatni a pályafutását. Ezúton is sok sikert kívánok neki…”

“Jelenleg a maradék három bajnoki mérkőzésre kell koncentrálni, majd decemberben és januárban jöhet a sportszakmai fejlesztés. Amennyiben a vezetőedző és a vezetés úgy ítéli meg, hogy erősítésre van szükség, olyan játékosokat kell szerződtetni, akik minőségi igazolásokat jelentenek, nem tucatjátékosokat.”

“Jelen pillanatban az Újpestnek több mint 40 játékosa van alkalmazásban, ezt az Újpest FC költségvetése nem bírja el, ezért racionalizálni kell a helyzetet. Azaz több játékost is elküldeni… Ettől függetlenül a belga tulajdonos azt ígérte az első sajtótájékoztatóján, hogy egy Magyarországon hosszútávon meghatározó csapatot fog építeni.”

Az FTC ellen nem, ám a Kecskemét ellen már láttunk erre mutató jeleket. Meglátjuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik