Foci

Pontokat veszített a Milan, Huszti nélkül nyert a Zenit

Az olasz bajnok csak 1-1-es döntetlenre volt képes a BATE Boriszov otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában.

A két héttel ezelőtt lejátszott mérkőzések “visszavágójára” kerül sor kedden és szerdán a BL-ben, a mérkőzések sorát a BATE Boriszov-AC Milan és a Zenit Szentpétervár-Sahtar Donyeck összecsapás nyitotta.

A Milan az előző fordulóban hazai pályán 2-0-ra verte fehérorosz ellenfelét, és ugyan szinte biztosnak tűnik a továbbjutásuk a “H” jelű kvartettből, mégis a győzelemért léptek pályára a BATE otthonában, hiszen a Barcelonával a csoportelsőségért vívott harcban minden pontra szükségük lehet.

Az olaszoknál nem léphetett pályára Antonio Cassano, aki a szombati, AS Roma elleni győztes bajnoki után lett rosszul, kórházban ápolják, de egyelőre hivatalos orvosi diagnózis nem látott napvilágot.

A Milan az Ibrahimovic-Robinho csatárduóval állt fel, és az első percek nyílt, kiegyenlített csatája után folyamatosan átvette a kezdeményezést. Az olasz bajnok a 22. percben a vezetést is megszerezte: Ibrahimovic szerzett erőszakosan labdát, majd Robinho iramodott meg a jobb oldalon, beadása után ismét a svéd támadóhoz került a játékszer, aki közelről a jobb alsó sarokba lőtt. Ibrahimovic gólja után nem örültek látványosan a Milan játékosai, Boateng pedig Cassano mezét mutatta a kamerának, amit sajátja alatt viselt.

A másik oldalon Szkavis egyből válaszolhatott volna, fejesét azonban bravúrral védte Abbiati. A szünet előtt aztán Robinho előtt adódott a legnagyobb helyzet, a brazil támadó védőkkel a nyakán lépett ki egy indítással, a kapus mellett is elhúzta a labdát, de kissé kisodródott helyzetből csak a kapufát találta el, így nem tudta megduplázni a vendégek előnyét.

A második játékrészben Baga távoli lövésével egyből jelezte, hogy a BATE nem adta fel a mérkőzést, a hazaiak aktív játéka pedig meghozta a gyümölcsét. Abate Koncevojjal szembeni megmozdulása után a BL-újonc játékvezető, a dán Peter Rasmussen kissé szigorúan büntetőt ítélt, Bressan pedig kilőtte a jobb alsó sarkot, Abbiati hiába mozdult jó irányba a tizenegyesnél.

Az egyenlítés után Ibrahimovic és Boateng próbálkozásai jelentettek veszélyt, de a hazaiak támadásai sem voltak veszélytelenek. Újabb gól azonban már nem született, a legvégén Skavysh veszélyes lövését Abbiati kiütötte, így maradt az 1-1-es döntetlen. Mindez azt jelenti, hogy amennyiben a Barcelona ma nyerni tud a cseh Viktoria Plzen otthonában, a katalánok pontelőnybe kerülnek a Milannal szemben, ami a csoportelsőség megszerezése miatt lehet fontos.

Így veszített pontokat a Milan:

A másik 18 órától kezdődő találkozón a hazai pályán szereplő Zenit Szentpétervár csapatában Huszti Szabolcs még a kispadon sem kapott helyet. A vendég Sahtar Doneck leginkább kapusának köszönhette, hogy az első félidő végéig tartotta magát veszélyesebben futballozó ellenfelével szemben, de végül még a szünet előtt hátrányba kerültek.

Danny a 37. percben a kapufát találta el, az első félidő hosszabbításában azonban már semmi sem mentette meg az ukránokat, miután egy szöglet után Lombaerts a hálóba fejelt.

A Zenit győztes gólja:

A hazaiak a folytatásban is fölényben játszottak, az eredmény azonban már nem változott. A Zenit 1-0-ás győzelmének köszönhetően a G-csoport élére ugrott az APOEL Nicosia-Porto mérkőzés előtt, a Sahtar pedig két ponttal továbbra is sereghajtó.

Eredmények – BL-csoportkör, 4. forduló
G-csoport:
Zenit (orosz)-Sahtar Donyeck (ukrán) 1-0 (1-0)
Gólszerző: Lombaerts (45+1.)
H-csoport:
BATE Boriszov (fehérorosz)-AC Milan (olasz) 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Bressan (55., 11-esből), illetve Ibrahimovic (22.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik