Foci

Lipták Zoltán szerdán aláírhat az Újpesthez

Jó esély van arra, hogy a Videoton korábbi válogatott játékosa lila-fehérbe öltözzön.

Válogatott védővel erősödhet az Újpest, amely az utóbbi időben elviekben anyagilag is megacélosodott.

Az új belga tulajdonos, Roderick Duchatelet színre lépése után – az állítólagos 150 millió forintos utalás mellett – akár erősítéseken is törheti a fejét a IV. kerületi együttes.

Ennek lehet egyik jele az, hogy a csapat nélküli Lipták Zoltán a Megyeri útra költözhet. Mindezt kedden délután az Újpest FC hivatalos honlapján is megerősítették. “Szándékunkban áll szerződtetni a játékost, aki erősítést jelentene a keretünk számára. Az álláspontok nem állnak távol egymástól, és hiszem, hogy rövidesen – egészen pontosan már szerdán – alá is írhatjuk a megállapodást” – nyilatkozta Bartha Csaba ügyvezető igazgató.

A védő nemrégiben próbajátékon járt Angliában, először a Swansea, majd a Brighton and Howe Albionnál, de egyik klub sem igazolta le.

Kedden kora délután az Újpest hivatalos facebook oldala képekkel is beszámolt arról, hogy a védő a csapattal edzett. A cikkünkhöz csatolt kép is a közösségi oldalon jelent meg.

Később a klub weboldalán Lipták szavait is idézték: “Miután eldöntöttem, hogy nem várok tovább a külföldi lehetőségekre és itthon folytatom tovább, megkérdeztem a menedzseremet, hogy az Újpest szóba jöhet-e, mint lehetőség. Mivel volt fogadókészség, örömmel csatlakoztam a kerethez. Bízom benne, hogy hamarosan megegyezünk. Rajtam nem fog múlni!”.

Lipták egyébként játszott korábban Újpesten, a 2008-09-es szezonban 19 mérkőzésen szerepelt, ez idő alatt 1 gólt szerzett. Ugyan négy évre írt alá anno, fél évet Southamptonban töltött, majd elfogadta a Videoton hívását. A tavalyi szezon vége óta csapat nélküli a salgótarjáni játékos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik