Foci

Hajnalék ikszeltek a címvédővel, négyet szórt a Bayern

A Stuttgart Hajnal Tamással a soraiban hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Dortmunddal a német labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában.

A szezonban hullámzóan teljesítő, de a forduló előtt így is a második helyen álló Borussia Dortmund együttese a tőlük eddig két ponttal kevesebbet gyűjtő Stuttgart otthonába látogatott a Bundesliga 11. fordulójának rangadóján.

A vendégek busza dugóba keveredett a meccs előtt, így a találkozó negyed órás késéssel indult. Hajnal Tamás a Stuttgart kezdőcsapatában kapott helyet, és ha már a pályán volt, szerepet is vállalt a hazaiak vezető góljában a bajnoki címvédő ellen.

A 22. percben a magyar középpályás ívelt a kapu elé egy szabadrúgást, az érkező Harnik még a kapufát találta el, a kipattanót viszont Tasci már a hálóba lőtte. Nagy volt az iram a mérkőzésen, a Dortmundnak pedig még a szünet előtt sikerült egyenlítenie, miután az üresen maradt Kagawa passza után Piszczeknek már nem volt nehéz dolga a gólvonal mögé juttatni a játékszert.

A folytatásban már nem született több gól, a címvédőnek több helyzete volt, de nem tudták kihasználni azokat. Hajnal Tamást a 92. percben cserélték le, a végeredmény 1-1 lett.

A Bayern München a várakozásoknak megfelelően hazai pályán simán verte a Nürnberg együttesét, négy gólig meg sem álltak a bajorok. Nem kellett sokat várni a vezetés megszerzésére, a 2. minutumban Gomez fejelte be a listavezető első gólját, hogy aztán az első félidőben még Schweinsteiger és Ribéry is betaláljon.

A második játékrészben Gomez állította be a 4-0-ás végeredményt, amelynek köszönhetően a Bayern megerősítette vezető helyét a bajnokságban.

A tabellán a Schalke követi a listavezetőt, köszönhetően annak, hogy a Hoffenheim 3-1-es legyőzésével kihasználták a Dortmund pontvesztését.

A vezetést a 28. percben Raúl szerezte meg az otthon játszó gelsenkirchenieknek, majd Ibisevic második félidőben szerzett egyenlítő találata után Huntelaar előbb értékesített egy büntetőt, majd pár perccel később újabb góljával bebiztosította a hazaiak győzelmét.

A negyedik helyre felugró Mönchengladbach csapatában Reus volt a hős, aki kétszer is megszerezte a vezetést a vendég Hannover ellen, a másodikra pedig nem érkezett válasz. A ‘Gladbach 2-1-re nyert, ezzel pontszámban beérte a Dortmundot.

A legtöbb gól a Wolfsburg-Hertha mérkőzésen esett, de ez nem tette boldoggá a hazai szurkolókat. A vendég berliniek már a szünetre is egygólos előnnyel vonultak (1-2), de a 84. percben Schafer egyenlített. Mielőtt azonban túlságosan lelkesek lettek volna a hazaiak, Lasogga harmadszor is előnybe juttatta a Herthát, találata pedig három pontot ért a vendégeknek, miután 2-3 után már nem született újabb gól.

Eredmények – Bundesliga, 11. forduló
VfB Stuttgart-Borussia Dortmund 1-1 (1-1)
Gólszerzők:Tasci (22.), illetve Piszczek (45.)
Bayern München-1. FC Nürnberg 4-0 (3-0)
Gólszerzők: Gomez (2., 68.), Schweinsteiger (19.), Ribéry (39.)
Borussia Mönchengladbach-Hannover 96 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Reus (21., 51.), illetve Pogatetz (26.)
FC Schalke 04-1899 Hoffenheim 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Raúl (28.), Huntelaar (73., 76., az elsőt 11-esből), illetve Ibisevic (64.)
VfL Wolfsburg-Hertha BSC 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Mandzukic (31.), Schafer (84.), illetve Raffael (27.), Kobiashvili (37., 11-esből), Lasogga (85.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik