Foci

A pályán kellett újraéleszteni az MTK egykori klasszisát

Kovács Béla, az MTK és az Újpest egykori válogatott játékosa egy öregfiúk mérkőzésen esett össze a pályán.


Fotó: MTK Hungária

Az MTK Facebook-oldala szerint egy keddi öregfiúk meccsen a pályán esett össze az 59 esztendős Kovács Béla, aki nagy valószínűséggel infarktust kapott. A játékost társai élesztették újra a pályán.

Kovács állapotát a kiérkező mentők stabilizálták, majd a Honvéd kórházba szállították.

A középpályás aktív pályafutása során megfordult az MTK-ban, az Újpesti Dózsában és a Szekszárdi Dózsában is. A kék-fehéreknél 248 bajnoki mérkőzésen szerepelt, ezeken 34 gólt szerzett, kétszer a Magyar Kupát is a magasba emelhette. A nyolcszoros utánpótlás-válogatott Kovács kétszer a felnőtt nemzeti csapat dresszét is magára ölthette, Görögország és Szovjetunió ellen lépett pályára.

 

Fülöp Ferenc, az MTK egykori kiváló játékosa a helyszínen élte át a drámai esetet.  „Vadonatúj bajnokságot indítottak idén az 55 év felettieknek, amelyet a korunkra való tekintettel már csak fél pályán játszunk. Most voltam először a csapattal, de arra sem emlékszem ki volt az ellenfél, annyira felkavaró volt, hogy még most is a hatása alatt állok.” – mesélte érezhetően megrendülve az MTK egykori klubigazgatója.

„A harmadik gólunk után cserét kértem. Éppen lesétáltam a pályáról, amikor láttam, hogy többen is a pályára futnak. Mire visszanéztem Béla már összeesett, szívrohamot kapott. Fel akart kelni, de a többiek nem engedték. Aztán összeomlott. A szomszédos pályáról átrohantak segíteni az éppen ott edző amerikai focista srácok is. Mindenki érezte, hogy nagy a baj. Szívmasszázst és mesterséges légzést alkalmaztunk a mentők megérkezéséig. Végül ők stabilizálták az állapotát. Évekig játszottam Bélával egy csapatban.  Borzalmas ilyet megélni…” – zárta beszámolóját a ma már játékos ügynökként még mindig a futballban dolgozó Fülöp Ferenc.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik