Foci

A KTE először verte meg a Pápát

Az OTP Bank Liga 13. fordulójában a Kecskemét 3-0-ra legyőzte a Lombard-Pápa csapatát, ezzel feljött a negyedik helyre.

A Pápa az egyetlen olyan együttes, amelyet még nem győzött le Tomislav Sivic irányítása alatt a Kecskemét. A KTE lendületben van, legutóbb a Videoton otthonában aratott győzelmet, a Pápa viszont odahaza kapott ki a Ferencvárostól.

Lendületesen kezdte a mérkőzést a Kecskemét, az első ziccer a 15. percben alakult ki, amikor az igen aktívan játszó Lencse centerezett Cukicnak, de a szerb középpályás lyukat rúgott tiszta helyzetben. Három perccel később már nem volt szerencséje a Pápának, mert Cukic kiváló kiugratással hozta helyzetbe Stokicot, aki félmagasan a kapuba lőtt (1-0).

A 32. percben Bori Gábor megduplázta a hazaiak előnyét, pedig addigra már feléledtek a vendégek, Ferenczi kétszer is nagy helyzetben volt eredménytelen. A 17 méterről elvégzett szabadrúgásra, amelyet Tóth faultja után kapott a KTE, Szűcs mozdulni sem tudott (2-0).

A második félidőben is dinamikus volt a játék, a Pápa próbált támadni, de vagy leshelyzetet teremtettek a hazai védők vagy Ferenczi nem figyelt eléggé. A gólerős Maric eltűnt a mezőnyben, ezúttal nem volt benne átütőerő.

A 63. percben Gyurcsót buktatta Rodenbücher, Iványi 11-est ítélt, amelyet Savic értékesített (3-0). Igazán nagy helyzet nem sok akadt a későbbiekben, ugyanakkor a félidő derekán kisebb hibát vétett Iványi játékvezető: Radanovic csúnyán szabálytalankodott, de nem kapta meg második sárgáját.

A 82. percben Bori lőtte kapura a lasztit, Szűcs nagy bravúrral hárította szögletre a löketet. A találkozón megérdemelt hazai siker született.

Eredmény – OTP Bank Liga, 13. forduló
Kecskeméti TE-Lombard Pápa 3-0 (2-0)
Kecskemét, 2500 néző, vezette: Iványi
Kecskeméti TE: Németh – Maynard, Radanovic, Balogh, Mohl – Savic, Cukic (Gyurcsó, 54.) – Bori, Stokic (Foxi, 74.), Bertus (Hegedűs, 84.)– Lencse. Vezetőedző: Tomislav Sivic
Lombard FC Pápa: Szűcs – Nagy, Tóth, Rodenbücher, Présinger – Horváth, Ganugrava, Puri (Zulevs, 58.) – Ferenczi, Lovrencsics, Maric (Németh, 58.). Vezetőedző: Véber György
Gólszerzők: Stokic (18.), Bori (32.), Savic (63., 11-esből)
Sárga lap: Mohl (7.), Radanovic (45.), illetve Puri (27.), Tóth (32.), Rodenbücher (63.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik