Foci

Fordított a Honvéd a DVTK ellen

Az OTP Bank Liga 13. fordulójában a Diósgyőr vezetett a Bozsik-stadionban, de Torghelle és Abbas betalált Rados kapujába, nyert a Honvéd.

A DVTK a harmadik, a Honvéd a negyedik helyről várta a magyar bajnokság 13. fordulóját, a kérdés az volt, kinek hoz szerencsét a 13-as szám.

Annak a Honvédnak, amely 2-0-s vezetésről 2-2-re adta a kaposvári találkozóját, vagy annak a Diósgyőrnek, amely maximálisan kiszolgálva közönségét, 4-0-ra elintézte a PMFC-t az előző fordulóban.

A szakvezetők izgalmas, gólgazdag mérkőzésre számítottak, és az első félidő kezdetén joggal bízhatott a 2500, köztük sok miskolci néző abban, hogy ez így is lesz. A 7. percben Torghelle még csak elesett a 16-oson belül Gallardo szorításában, Szabó játékvezető élt büntetőt.

Láss csodát, a két játékos mégis főszereplővé lett a későbbiekben. A 17. percben Tisza szerzett labdát, elvitte Debreceni mellett, majd a hosszún érkező Gallardo elé tálalt, aki kilőtte Kemenes kapuját (0-1). Öt perccel később egyenlített a Honvéd. Ivancsics adta be a labdát, amelyet Torghelle 12 méterről a kapuba lőtt (1-1).

Az első játékrészben nagy volt az iram, mindkét együttes a támadásokra helyezte a hangsúlyt. A fordulást követően is egy 11-est hiányoltak a hazai drukkerek először, de Abbas hiába esett össze, ismét néma maradt a síp a 48. percben.

A 70. percben nagy helyzet maradt ki a hazai kapu előtt, Lippai kapott labdát a bal szélen, de a 16-oson belülre érve pontatlanul célzott, tiszta, igaz kissé kisodródott helyzetben az oldalhálót találta el. A 80. percben Hajdú szaladt a bal oldalon, középre adott labdájába Budovinszky beletette a fejét, a laszti a jobb oldalon érkező Abbas elé került, ő pedig nem hibázott (2-1).

Nyert a Kispest és megerősítette harmadik helyét a tabellán.

OTP Bank Liga, 13. forduló
Budapest Honvéd-Diósgyőri VTK 2-1 (1-1)
Bozsik-stadion, 2500 néző, vezette: Szabó Zsolt
Honvéd: Kemenes – Horváth, Lovric, Debreceni, Novák, Abbas (Hidi, 83.), Marshal, Ivancsics, Tchami (Hajdú, a szünetben), Torghelle, Délczeg (Sekulic, 69.). Vezetőedző: Supka Attila
DVTK: Rados – Vadász (Carreno, 89.), Budovinszky, Gal, Gohér, Gallardo, Rakovic, Lippai (Arze, 78.), Luque, Tisza, Seydi (George, 68.). Vezetőedző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Torghelle (22.), Abbas (80.), illetve Gallardo (17.)
Sárga lap: Délczeg (59.), illetve Rakovic (79.), Budovinszky (92.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik