Foci

A dobogós hely a tét Kispesten

A negyedik helyen álló Honvéd a harmadik Diósgyőrt fogadja az OTP Bank Liga 13. fordulójának nyitómeccsén.

A két együttes között mindössze egyetlen pont a különbség, az újonc DVTK 21-et, a legjobban szereplő fővárosi alakulat pedig 20-at gyűjtött eddig.

A Honvéd az előző fordulóban Kaposváron ért el 2-2-es döntetlent, míg a Diósgyőr otthon verte 4-0-ra a Pécs együttesét. Ezúttal azonban nem a miskolci katlanban, hanem a Bozsik Stadionban kell bizonyítaniuk Tisza Tiboréknak. Kispestről ebben a szezonban vesztesként távozott a Videoton, a Ferencváros, az Újpest és a Vasas is, a Győr és a Paks viszont elvitte a három pontot.

A hazaiaknál eltiltása miatt nem léphet majd pályára a ma 18 órától kezdődő találkozón a csapat gólzsákja, Danilo, őt Supka Attila vezetőedző elmondása szerint a Siófokról igazolt Délczeg Gergelynek kell majd helyettesíteni. A piros-feketéktől Akassou is hiányozni fog.

“A Diósgyőr ellen jó lenne ismét kevés kapott góllal lehoznunk a meccset, mert eddig ezzel nem volt gond, kivéve a Paks ellen. Több mérkőzésüket is megnéztük, remélem sikerül rajtuk fogást találni. Amire nagyon oda kell figyelnünk, veszélyes támadók vannak a Diósgyőrben, például Tisza, a spanyolok, őket semlegesíteni kell” – fogalmazott a Honvéd hivatalos honlapján Supka Attila.

A másik oldalon is hiányzik majd egy kulcsjátékos, Mohamadou Abdouraman is összegyűjtött öt sárga lapot, így automatikusan eltiltották egy meccsre. A DVTK eddig nem nyert idegenben ebben az idényben.

“Pénteki ellenfelünk hozzánk hasonlóan otthon rendkívül eredményes, míg mi idegenben eddig nem tudtunk győzni. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne bátor játékkal készülnénk a mérkőzésre, van olyan erős a Diósgyőr, hogy Kispesten is győzelemre játszunk. Abdou a DVTK kulcsjátékosa, nem egyszerű feladat a pótlása, de hálistennek nem hetekre esett ki, hanem csak egy mérkőzésen kell megoldani a pótlását” – idézi Benczés Miklós vezetőedző mérkőzés előtti szavait a diósgyőri klub honlapja.

OTP Bank Liga, 13. forduló
Budapest Honvéd – Diósgyőri VTK
Bozsik József Stadion, 18 óra. Vezeti: Szabó Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik