Foci

Mire felébredt a Vidi, már nyert a Kecskemét

A bajnoki címvédő hazai pályán kapott ki 2-0-ra a Kecskeméttől az OTP bank Ligában.

Összefoglaló: A Kecskemét az előzmények ellenére jól kezdett a Videoton otthonában, nagyobb helyzete azonban a székesfehérváriaknak akadt. Az első félidő egyébként elég alacsony színvonalúra sikeredett, a a két kapusnak nem sok dolga akadt pár rutinfeladatot leszámítva.

Fordulás után a Vidi folytatta altatós játékát, ám a jelek szerint Paulo Sousa fiai saját magukkal szúrtak ki, ugyanis egy szögletet követően Radanovic szerezte meg a lila-fehérek vezető találatát. A bekapott gól megfogta a vendéglátót, Tomislav Sivic fiai pedig kihasználták a rövidzárlatot és Savic révén kettőre növelték a különbséget.

 

Hiába éledt fel a címvédő és rohamozta immáron két csatárral (Nikolic jött be Alves mellé) a kecskeméti kaput, csak egy lesgólra futotta (nem is adták meg), így megszületett a forduló egyik legnagyobb meglepetése, a Kecskemét megérdemelten nyert 2-0-ra a Sóstói Stadionban. Mivel a Debrecen legyőzte a Győrt az ősz rangadóján, a Vidinek már 12 pont a hátránya a rivális mögött.

A gólok:

Paulo Sousa edzősködése alatt első hazai vereségüket szenvedték el a piros-kékek. A portugál tréner egyébként a lefújást követően a meccset közvetítő Sport TV-nek nyilatkozva megemlítette a játékvezetést is, ám a tolmács szabad fordításából ez a rész kimaradt.

Eredmény – OTP Bank Liga, 12. forduló
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 2788 néző, Vezeti: Vad II István
Videoton – Kecskemét 0-2 (0-0)
Videoton: Tujvel – Brachi, Vinicius, Caneira, Oliveira – Evandro (Gosztonyi, 70.), Sándor (Vasiljevic (70.), Tóth B., Elek (Nikolic, 59.), Walter Lee – Alves Vezetőedző: Paulo Sousa
Kecskemét: Németh G. – Maynard, Radanovic, BaloghB., Mohl – Bori, Bertus (Urbán, 83.), Cukic 8Pekár, 90.), Savic, Stokic – Foxi 8Forró, 88.) Vezetőedző: Tomislav Sivic
Gólszerző: Radanovic (56.), Savic (67.)
Sárga lap: Brachi (84.), Oliveria (88.) illetve Bertus (19.), Cukic (81.)
Piros lap:

A találkozó élő közvetítését az alábbiakban olvashatja:

93. PERC: Vége a meccsnek, a Kecskemét teljesen megérdemelten távozik három ponttal Székesfehérvárról.

CSERE 90’
Kecskemét
Pekár váltja Cukicot.
CSERE 88’
Kecskemét
Foxi helyett Forró a pályán.
SÁRGA LAP 88’
Oliveira, Videoton
Borit kaszálta el.
SÁRGA LAP 84’
Brachi, Videoton
Stokicot rúgta fel.
CSERE 83’
Kecskemét
Urbán érkezett Bertus helyére.

81. PERC: Brachi állta a labda mögé a szabadrúgásnál, a labda a léc felett hagyta el a játékteret.

SÁRGA LAP 81’
Cukic, Kecskemét
Lerántotta Nikolicot.
SZÖGLET 79’
Videoton
Gosztonyi elé került alabda aki egy védő szorításában eltűnt, nem lett belőle büntető.

77. PERC: A labda a kecskeméti hálóban táncolt, ám a játévezető az asszisztens beintésére les miatt megállította már az akciót. Helyes ítélet volt. A Vidi tovább nyomott, ám Alves amilyen szépen lefordult védőjéről, annyira csúnyán mellé lőtte a kínálkozó lehetőséget. Későn ébredt a Vidi.

75. PERC: Brachi varázsolta oda a labdát Alves fejére, a brazil kapura bólintott, Németh azonban magabiztosan fogta a középre tartó labdát. Kisvártatva Nikolic lövését ölelte magához.

SZÖGLET 72’
Videoton
Veszélytelen volt.
CSERE 70’
Videoton
Evandrót Gosztonyi, Sándort Vasiljevic váltja.

67. PERC: Érett. A kecskeméti vezető gól láthatóan megfogta a Videotont, a vendégek pedig ki is használták ezt, Savic tök üresen várt a hosszú oldalon egy beívelésre, majd kapásból Tujvel kapujába lőtte, 0-2-őt vrázsolva az eredményejlzőre. Elégedetlen moraj a lelátón.

GÓÓÓL 67’
Savic, Kecskemét
Padlón a címvédő.
LES 65’
Videoton
Alves futott lesre középen.

64. PERC: Bori vette célba az alsó sarkot, nem tévedett sokat, de kirúgással folytatódik a játék.

CSERE 59’
Videoton
Elek helyett Nikolic a pályán.

56. PERC: Szöglethez jutott a Kecskemét, a középre tekerés után pedig Radanovic emelkedett a legmagasabbra, majd a kapuba csúsztatott. A Védő szezonbéli első góljával vezet a Kecskemét 1-0-ra!

GÓÓÓL 56’
Radanovic, Kecskemét
Egy szöglet után fejelt a hálóba.
SZÖGLET 56’
Kecskemét
Radanovic a kapuba fejelt!

52. PERC: A meccs legnagyobb helyzete maradt ki! Walter elé pattant a labda, a szélső pedig állítás nélkül, kapásból tűzte azt rá senkitől sem zavartatva, ám körülbelül hat méterről leadott lövése az oldalhálóban landolt, pedig többen már gólt kiáltottak volna.

CSERE 49’
Tóth B., Videoton
Ezúttal egyből ívelt a középpályás, de bent lökdösődés volt, szabadrúgás kifelé.
CSERE 47’
Tóth B., Videoton
A kis szöglet után Walter adott középre, egy védő mentett lábbal.
KÖZÉPKEZDÉS 46’
Kecskemét
Megy a második félidő.

46. PERC: Vad II István véget vetett az első félidőnek. Egyelőre szép csendben csordogál a meccs, a vérnyomásunk egyszer sem szökött igazán az egekbe, gólt még nem láthattunk. Hamarosan jelentkezünk a második félidővel, maradjanak velünk!

45. PERC: Alves csúsztatott kicsavart mozdualttal, erőtlenül a kapu irányába, Németh a helyén volt.

SZÖGLET 43’
Bori, Kecskemét
Elek mentett fejjel.

41. PERC: Bertus ballal tűzte kapura a bogyót, fölé.

SZABADRÚGÁS 39’
Brachi, Videoton
Jó 35-ről tűzte rá, Németh fogta.

38. PERC: Sándor egy felívelt labdát fejelt Evandor felé, Németh ha üggyel-bajjal is, de hárítani tudott. Éledezeik a hazai csapat.

37. PERC: Ne szépítsük, a Vidi eddig eltotojázta a lehetőségeit, úgy tűnik, erre Sándor is ráunt és távolról lőtt. A labda ugyan mellé ment, de ez is valami.

32. PERC: Továbbra sem találják a fogást egymáson a felek. A kapu előterébe el-eljutnak, azonban a támadó harmadokban mind a két csapat rengeteg hibát ejt.

26. PERC: Bertus kínálta meg Tujvelt egy lökettel a tizenhatos előteréből, a kapus könnyedén húzta le a lasztit.

24. PERC: Most egy kicsit visszább esett a játék irama, a középpályán gyűrik egymást a felek.

SZABADRÚGÁS 20’
Brachi, Videoton
SÁRGA LAP 19’
Bertus, Kecskemét
Elekbe szállt bele.

17. PERC: Evandrót szeretik megjátszani a társak, az már látszik.

13. PERC: Alves és Sándor kényszerítőzött a kecskeméti tizenhatos előtt, majd a válogatot tközéppályás ballal lőtt, ám az erőtlen labdát Németh könnyedén ölelte magához.

SZÖGLET 12’
Kecskemét
Ezúttal is helyén a Videoton védelme.

10. PERC: Egyelőre a Vidi térfelén van többet a labda, ugyan a hazaiaknak akadt eddig nagyobb helyzete, de a vendégek irányítják a meccset.

7. PERC: Egy beívelésre Walter érkezett a hosszún, a szélső azonban azonban nem tudta normálisan a kapu felé terelni a labdát, így az mellé szállt.

SZÖGLET 6’
Foxi, Kecskemét
Kifejelték a védők.

5. PERC: A Videoton előtt adódott a meccs első nagy helyzete, a visszatérő Sándor lövése nem sokkal a léc fölött ment el. A túloldalon Bori kavargatott a hazai védők közt, ám az akciót lezáró lövésbe beleléptek a védők.

KÖZÉPKEZDÉS 1’
Videoton
Szokásos dresszében a Vidi, tiszta fehérben a Kecskemét.

Az a Kecskemét látogat a Sóstói Stadionba, amely az előző szezonban 2-2-es döntetlent játszott Székesfehérváron, majd a Magyar Kupa döntőjében le is győzte a bajnokot – a Vidi azt a Szuperkupa fináléjában bosszulta meg.

A KTE háza táján áll a bál, a lila-fehérek játékosai ugyanis a hét közben tüntettek a Ligakupában a fizetések csúszása miatt, majd Tomislav Sivic felvezetés gyanánt csak annyit mondott, nincs esélyük a címvédő ellen. Paulo Sousa már bőbeszédűbb volt és elárulta, neki tetszik az aktuális ellenfél játéka, övéitől pedig természetesen győzelmet vár.

Szó se róla, a Kecskemétre jellemző támadószellem miatt, a hírös városiak meccsei sokszor igen fordulatosra és látványosa sikerednek, de a Videotontól sem áll távol a gólra törő játék, így jó mérkőzésre van kilátás.

Sivic helyzetét ugyanakkor nehezíti a csapat összeállításakor, hogy Videotontól kölcsönbe érkező Lencse László és Gyurcsó Ádám a két klub közti megegyezés miatt nem bevethető szombaton. Előbbi esetében képben volt a kecskeméti mester, utóbbiról azonban csak pénteken tudta ezt meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik