Foci

Venezuela megverte Messiéket

Hatalmas meglepetésre Argentína vereséget szenvedett a 2014-es brazília világbajnokságért zajló selejtezősorozat keddi fordulójában.

Venezuela a Copa Americán általános meglepetésre jutott a döntőbe, ahol végül alulmaradt, de szereplése így is parádés volt. Akkor sokan azt mondták, ez csak pillanatnyi “elmezavar” volt a részükről, majd a 2014-es brazíliai világbajnokságért folytatott küzdelmekben a helyükre kerülnek.

Nos, még nem tudjuk, hol a helyük, egy azonban biztos, kedden legyőzték Argentína válogatottját. Ez először fordult elő a világtörténelemben. Azért is meglepő a siker, mert az első fordulóban a gyengécske Ecuador ellen sikerült 2-0-ra kikapnia az olajban gazdag ország válogatottjának. Mondhatni, visszajöttek a “meccsbe”…

Venezuela az egyetlen olyan dél-amerikai együttes, amely még nem járt világbajnokságon, és bár hosszú még a sorozat, akár erre is esély mutatkozhat – ilyen bravúrokkal mindenképpen. Merthogy Argentína ebben az összeállításban vette fel a küzdelmet: Andujar – Demichelis, Zabaleta, Burdisso, Rojo, Otamendi, Di Maria, Sosa, Higuain, Messi, Mascherano.

A gól a 61. percben született, amikor az Athletic Bilbao játékosa, Amorebieta egy szögletet követően a hálóba fejelt.

Íme a győztes találat:

“Meg kell vizsgálnunk, mit rontottunk el, a selejtezősorozat egy hosszú menetelés, van idő javítani” – mondta Alejandro Sabella, az argentinok kapitánya.

Oswaldo Vizcarrondo, a hazaiak védője stílszerűen ennyit mondott a meccs után: “A földön kell maradnunk.”

A Paraguay-Uruguay találkozó góljai:

A többi találkozón is akadtak izgalmak, Kolumbia csak a 90. percben szerzett Falcao-találattal győzött, míg Uruguay az utolsó utáni percben engedte ki kezéből a győzelmet, Paraguayban.

Eredmények – vb-selejtezők, Dél-Amerika
Venezuela – Argentína 1-0
gól: Amorebieta (61.)
Bolívia – Kolumbia 1-2
gólok: Flores (84.), illetve Pabon (48.), Falcao (90.)
Chile – Peru 4-2
gólok: Ponce (2.), Vargas (18.), Medel (48.), Suazo (64., 11-esből), illetve Pizarro (49.), Farfan (60.)
Paraguay – Uruguay 1-1
gólok: Ortiz (92.), illetve Forlan (67.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik