Foci

Király Gábor: ” Még fiatal vagyok! “

kiraly(1024x768).png (király gábor, )
kiraly(1024x768).png (király gábor, )

Király Gábor az utolsó Európa-bajnoki mérkőzés után beszélt arról, meddig láthatjuk még a válogatottban, és mik a későbbi tervei.

– Ha azt mondom az első meccs előtt, hogy 19 ponttal végez a csapat, arra mi lett volna a reakciód?

Azt mondtam volna, hogy szép teljesítmény. A 21 pont óriási lett volna, de a 19 is kiváló. Büszkék lehetünk erre a sorozatra, hiszen okoztunk meglepetéseket. Hollandiától oda-vissza kikaptunk, ami papírforma volt, de emlékezzünk vissza, ott is vezettünk… Szóval én azt érzem, hogy jó úton haladunk.

– Egervári Sándor az edzői értekezleten azt mondta, hogy a csapat nem csak eredményt, de a játékot tekintve is megtorpant. Szerinted is így van?

Igen. A moldávok és a svédek ellen is jól játszottunk, és ezután mindenki azt várta, hogy most is ezt a teljesítményt hozzuk, ám a finnek rendkívül masszív védelemmel játszottak. Nagyon fegyelmezettek voltak, végig koncentráltak és nem nyíltak ki. Így mi nem tudtuk hozni a saját játékunkat, sőt, néhány társamnál még idegességet is éreztem azért, mert nem tudtunk betalálni. Ezekből azonban folyamatosan tanulunk és folyamatosan gazdagabbak leszünk.


– Mondjuk egy vb-kvalifikációval?

– Addig azért még van két és fél év!

– De mégis, milyen esélyekkel futunk neki?

Egyértelmű, hogy a román, a török, a holland és az észt csapat is erős. De ők sem verhetetlenek, ugyanúgy, ahogy mi sem. Én mindig a következő meccsre koncentrálok, sosem egy sorozatra. Ez a lényeg, és ha ezt betartjuk, akkor utólag, a sorozat után majd visszatekinthetünk – mint ahogy feltetted a kérdést -, hogy ez a 19 pont jó teljesítmény-e.

– Te vagy a keret legrutinosabb tagja. Meddig védesz még? És ki lesz az utódod?

– Az utódomról talán nem nálam kéne érdeklődni, nem tudom. Én viszont mindig arra törekszem, hogy ha szükség van rám, itt legyek, és minnél jobban segítsek a válogatottnak. Száz százalékot akarok nyújtani, ameddig csak lehet.

– Van esély arra, hogy visszajössz Magyarországra levezetni?

– Mindenképpen visszajövök, de semiképp sem levezetni.

– Szombathelyre?

– Igen, a Szombathelyi Haladás csapatába egyszer visszajövök védeni. Sőt, ott még merészebb terveim is vannak. Ez is azt mutatja, hogy még fiatal vagyok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik